Sport Centar

Belmin Godinjak i Amela Trožić najbrži na prvoj poslovnoj utrci u Sarajevu

Tim kompanije Alma Ras d.o.o. ostvario je najbolje vrijeme u kategoriji velikih preduzeća na prvoj poslovnoj utrci ''Audi B2B Run'' koja je održana danas u Sarajevu, na Vilsonovom šetalištu. U kategoriji srednjih preduzeća slavio je tim ''Alfa Energy Group'', a među malim peduzećima najbolji je tim imao ''Zona d.o.o.''.

Belmin Godinjak i Amela Trožić najbrži na prvoj poslovnoj utrci u Sarajevu

Belmin Godinjak iz tima ”EYOF 2019” d.o.o. imao je najbolje vrijeme među muškim takmičarima, dok je među ženama slavila Amela Trožić iz tima ”Visoko sudsko i tužilačko vijeće BiH.

Prva poslovna utrka “Audi B2B Run” bila je namijenjena zaposlenicima kompanija javnog i privatnog sektora prijavljenih na području države.

Uime suorganizatora, Agencije ”404” Lejla Softić Feni je ranije kazala da već naredne godine u ovaj projekt planiraju uvesti i još dva bosanskohercegovačka grada.

– Ponosni smo da smo na prvoj poslovnoj utrci uspjeli okupiti 86 kompanija, 600 trkača – istakla je Softić.

Ulične utrke “B2B Run” održavaju se već tri godine u više gradova regiona, a do sada su okupile više od 5.000 učesnika iz 320 različitih kompanija.

Utrka je namijenjena isključivo poslovnoj zajednici, te na jednom mjestu okuplja zaposlenike različitih kompanija, koji udruženi u ekipe od namanje tri trkača brane boje svojih timova.

Kompanije Porsche BH – Audi brand, te Holdina i Energopetrol su među prvim prepoznale vrijednosti aktiviranja zaposlenika i podržale sve napore da se poslovna zajednica uključi u projekt “Audi B2B Run”.

Generalni medijski pokrovitelj ovog događaja je Federalna novinska agencija FENA.

atletikaposlovna utrka
KOMENTARI

KOMENTARI