Sport Centar

Bekrić: Trpio sam poniženja, Slavko Petrović je neznalica i čovjek bez karaktera

Nakon što je i zvanično objavljeno da Samir Bekrić napušta Grbavicu, veznjak Željezničara dao je zanimljiv intervju za današnje izdanje "Dnevnog avaza".

Bekrić: Trpio sam poniženja, Slavko Petrović je neznalica i čovjek bez karaktera
FOTO: Bekrić: Svima nam je mazao oči njemačkom disciplinom

Bekrić ne krije ogorčenje zbog načina na koji je primoran napustiti Želju, nakon svih godina u kojima je bio vezan za klub iz Zvorničke. Označio je i glavnog krivca za takav rasplet – trenera Slavka Petrovića.

”Treniralo me mnogo trenera i nikada nisam imao problema ni sa jednim, uvijek sam imao korektan i profesionalan odnos. Više ne mogu da šutim i da doživljavam poniženja od čovjeka koji je loš trener i bez karaktera. Želim da zaštitim sebe i svoj klub od takvih trenera, jer mi smo tu danas, za dvije ili deset godina, a on sigurno neće biti, jer to je čovjek koji je zalutao na Grbavicu, i koji je svojim neznanjem prokockao titulu, Petrović je glavni krivac što titula nije stigla u Dolinu ćupova”, rekao je Bekrić i nastavio:

”Kako je moguće da igrač napusti trening, a trener mu nakon toga ništa ne kaže. Kako je moguće da igrač igra utakmicu bez treninga, a svima nam je mazao oči njemačkom disciplinom. On je očigledno bio u nekoj drugoj Njemačkoj, jer Njemačka za koju mi znamo ne dozvoljava ovakava ponašanja. Kakav je trener koji dozvoli da igrači na treningu imaju konflikt i vode raspravu deset minuta, a on ne reaguje. Kako je moguće da igrači sa 3 do 5 treninga imaju prednost nad onima koji imaju 150 treninga, ova njegova njemačka disciplina je čudo.”

Utakmica u Mostaru je Željezničar priključila u borbu za titulu, a Bekrić sada otkriva ko ima najveću zaslugu za visoku pobjedu nad Zrinjskim od 4:0.

”Nakon utakmice u Mostaru, sklonio me iz početne postave, a svi znaju kako sam istu odigrao. Nama je ovaj ‘veliki trener’ pred utakmicu rekao da se povučemo na 30 metara, a svi koji se bar malo razumiju u fudbal znaju da ukoliko se protiv Zrinjskog povučete da ste izgubili utakmicu. Međutim, mi igrači smo se dogovorili da napadnemo Zrinjski od prve minute, a ova odluka je rezultirala visokom pobjedom. Nakon ista, trener se hvalio, i naravno pohvalio je sve osim igrača koji su mu donijeli pobjedu,” rekao je Samir i osvrnuo se na Petrovićev rad na pripremama.

”Na pripremama mi je dao mizernu minutažu, i tada mi je bilo jasno da me ne simpatiše, ali to mi nikada nije smio otvoreno reći. Trpio sam poniženja, ali više ne mogu i ne želim. Sve sam izdržao, zbog ekipe, jer sam želio da dođem do četvrte titule sa svojim Željom… Da, neznalico, do četvrte titule! Kada je gorjelo, ovaj inače veliki trener se obraćao Bekriću sa riječima ‘Hajde molim te’, iako do tada nisam igrao u prethodnih deset utakmica. Sam je priznao da je prema meni učinjena nepravda. Pripreme koje smo uradili su bile smiješne, trčali smo po neadekvatnim mjestima, gdje se povrijedilo mnogo igrača, a to se sve vidjelo na utakmicama, gdje nismo imali svježinu, agresivnost, jer nas je umrtvio. On je uspio uništiti sve igrače, i početnu postavu koja je igrala svako treći dan, ali i rezervne igrače kojima nije davao šansu.”

Bekrić je za kraj otkrio da ovom izjavom želi zaštititi saigrače, i da mu je krivo što se o ovome već dugo zna, ali se šuti.

”Želim da zaštitim sebe, klub, svoje saigrače od neznalica kakav je Petrović. Imam ime i prezime, koje sam stekao napornim radom, trudom i neću dozvoliti da me neko poput njega ponižava. Svi ovo sve znaju, ali niko ne smije sa ovim problemom izaći u javnost, a da smo izašli ranije siguran sam da bi osvojili titulu”, zaključio je u razgovoru za “Dnevni avaz” Samir Bekrić.

fkzeljeznicarsamir bekricslavko petrovic
KOMENTARI

KOMENTARI

Okih
Gost

Bekricu pusti suplju suplju viste igraci krivi sto se titula nije osvojila zadnja tri utakmice ste katastrofalno odigrali.sama misao na titulu vam je dovoljan motiv bijo da izginete na terenu a vi podbacili .

erdo
Gost

ti bi da za ono trckaranje dobijas platu jos par godina…
jbite se, sto se niste opet dogovorili i pobjedili sarajevo, uzeli titulu i onda otjerali Slavku, a ne sada ovako da kenjaš, kada vidis da te nema na mapi…

Amar
Gost

Trebao si progovoriti i o reketirenju igraca od strane ”navijaca” i ljudi koji rade u klubu!!!

Solomon
Gost

Petrovic jeste trener sa starom zastarjelom taktikom koja se igra na 0-0 ili 1-0 to vise nema u modernome fudbalu,ali bekricu kao sto rece ovaj prijatelj gore to se davno trebalo iznjeti za hastal,ja licno mislim da si ti veoma dobar igrac ali godine cine svoje.

Jasmin
Gost

Bekricu ne zaboravi da je to trener koji je stigao devet bodova prednosti,naravno bez tebe

wpDiscuz