Sport Centar

Begović poslao emotivnu poruku: Prijatelju, hvala ti za sve što si uradio za BiH

Vijest da je Vedad Ibišević okončao zvanično svoju reprezentativnu karijeru nije prošla nezapaženo ni kod Zmajeva, pa se tako, nakon Avdije Vršajevića, porukom oglasio i Asmir Begović.

Begović poslao emotivnu poruku: Prijatelju, hvala ti za sve što si uradio za BiH

Golman reprezentacije BiH je istakao kako je vrlo malo takvih fudbalera, ali i ljudi, kao što je Ibišević. Također, golman Bournemoutha smatra da je bila čast dijeliti svlačionicu sa ‘Plavookim bombarderom’.

“Vedade prijatelju, hvala na svemu što si napravio za našu reprezentaciju i našu zemlju. Bila je čast dijeliti svlačionicu s tobom i sudjelovati u nekim od najvećih pobjeda našeg fudbala u historiji. Bez tebe ništa od toga ne bi bilo moguće! Malo je tako dobrih fudbalera, a još manje tako dobrih ljudi. Želim ti svu sreću u nastavku karijere i znam da ćeš biti najveći navijač reprezentacije”, napisao je Begović.

Podsjetimo, Ibišević je u dresu Zmajeva odigrao 82 utakmice i postigao 28 golova. Između ostalog, bio je strijelac ključnog gola u Kaunasu za odlazak na Mundijal 2014., kao i prvi gol na SP u Brazilu na Marakani protiv Argentine.

asmir begovicfudbalska reprezentacija bihvedad ibisevic
KOMENTARI

KOMENTARI