Sport Centar

Bećiragić za SC: Drago mi je da sam se vratio u tursku Superligu, vjerujem u uspjeh

Pečat Adisa Bećiragića duboko je utisnut u tursku košarku.

Bećiragić za SC: Drago mi je da sam se vratio u tursku Superligu, vjerujem u uspjeh

Kao aktivan igrač, bivši reprezentativac BiH bio je član šampionske generacije tadašnjeg Ulkera sa Orhunom Eneom i Harunom Erdenayem, a nosio je i dres veoma snažnog sastava PTT Ankara.

Dugo je prisutan na košarkaškoj sceni Turske i kao trener. Vodio je Kepez, Darussafaku, Gaziantep, Torku Konyaspor, bio je pomoćnik u Galatasarayu i asistent legendarnom Bogdanu Tanjeviću u turskoj reprezentaciji. Prije mjesec je napustio drugoligaški klub Petkim, ali nije dugo čekao na novi angažman. Ponuda je stigla iz Superlige (najviši rang), tačnije iz Muratbey Usaka, s kojim je prije tri dana Bećiragić potpisao ugovor.

“Drago mi je, naravno, što sam se vratio u Superligu. Ovo je, uostalom, jedna od najjačih liga u Evropi, meni je svakako čast biti dio toga. S čelnicima Usaka brzo sam pronašao zajednički jezik i, evo, sada sam tu”, ističe čovjek kojeg u Turskoj znaju i pod imenom Aziz Bekir.

Naš stručnjak zna da ga čeka težak zadatak, ekipa je zakucana na dno tabele sa samo jednom pobjedom iz 12 mečeva, iako nema tako loš igrački kadar, koji predvodi bivši član Cibone i Unicaje Earl Calloway.

“Ekipa je, barem na papiru, više nego solidna. Tu je nekoliko zaista dobrih individualaca. Naglašavam – individualaca. Očito je da ti igrači trenutno nemaju hemiju. Probat ćemo to popraviti, kroz odbranu sagraditi bolju timsku igru. Ako ni to ne bude pomagalo, pravit ćemo izmjene u igračkom kadru. Klub je solventan, plate su redovne, stoga je moguće da dovedemo neka pojačanja. Cilj je opstanak, a ako bismo ga ostvarili, to bi u ovom trenutku bilo ravno osvajanju prvenstva. Svakako, ja vjerujem u uspjeh, vjerujem da ćemo nešto napraviti, prije svega zbog ljudi u klupskom rukovodstvu”, govori Bećiragić u razgovoru za SCsport.ba.

U Superligi je jedan od trenera Nenad Marković, bivši Bećiragićev saigrač iz reprezentacije BiH, koji je nedavno preuzeo Gaziantep.

“Naravno, redovno se čujem s Nenom. On je donedavno bio u mojoj poziciji, Gaziantep je bio zadnji kad ga je preuzeo. Sad se izvukao, posložio je ekipu, to me veoma raduje”, kaže novi trener Muratbeya.

Redovno prati i zbivanja u bh. košarci.

“Žao mi je zbog svega što se trenutno dešava u Košarkaškom klubu Bosna, ali mi je, s druge strane, drago da je čovjek poput Haruna Mahmutovića sada ušao u tu priču. Sposoban je i, povrh svega, entuzijasta koji voli košarku i želi pomoći gdje god može. Pratio sam i reprezentaciju, sad je to dobra ekipa, a dobro je i da se loše stanje u Košarkaškom savezu BiH ne odražava na njihove partije”, zaključuje Adis Bećiragić.

adis beciragic
KOMENTARI

KOMENTARI

Jade Platt
Gost

Izrađujem više od 19 tisuća dolara mjesečno koji rade skraćeno radno vrijeme. Čujem kako čuju druge ljude da mi kažu koliko novaca mogu zaraditi na mreži pa sam odlučio pogledati u nju. Pa, sve je to točno i p0tpunoo mi je promijenilo život.

To je ono što radim … >>>>>>>>>>>>>  www.BuzzCash3.Com  

wpDiscuz