Sport Centar

Bečić: Ne potcjenjujemo Slogu, ali želimo samo pobjedu

Nakon utakmica sa Borcem u Kupu, te sa Bosnom u prvenstvu, rukometaši Vogošće Poljine Hills sutra dočekuju ekipu Sloge iz Doboja. Desno krilo Anes Bečić ističe da ekipa, kao i u svakoj utakmici ide na pobjedu.

Bečić: Ne potcjenjujemo Slogu, ali želimo samo pobjedu

“Iza nas je težak i zgusnut raspored, jer smo odigrali pet mečeva u 15 dana. Ove sedmice smo nešto lakše trenirali, kako bismo se regenerisali za naredni period. Što se tiče meča sa Slogom svjesni smo uloge favorita i želimo to opravdati”, kaže Bečić, koji ističe da Vogošćani ne potcjenjuju tim iz Doboja.

“Ni u kom slučaju nema potcjenjivanja, jer je Sloga jedna vrlo dobra ekipa. Imaju Gavrića i Bosića i još nekoliko odličnih rukometaša, te je sigurno da u Vogošću neće doći sa bijelom zastavom. Cijenimo njihov kvalitet, ali vjerujemo u sebe i vjerujem da ćemo doći do nove pobjede”, govori Bečić.

Ovaj sjani rukometaš igra u odličnoj formi, ali ističe da je za sve zaslužan kolektiv.

“Drugi dio sezone počeo sam jako dobro i mogu reći da sam zadovoljan, ali za to su zaslužne moje kolege, koliko i ja. Nama je najbitnije da lagano podižemo svoju form za ono što nas čeka u samoj završnici takmičenja”, istakao je Bečić, koji bi se uskoro mogao naći na spisku selektora Bilala Šumana.

“Vidio sam da selektor prati i domaće igrače, kao i strane. Već sam nedavno rekao da je moje da se dokazujem i da igrama zaslužim poziv i stojim iza toga, te ću se truditi da u svakom narednom meču budem što bolji”, rekao je Bečić.

Utakmica RK Vogošća Poljine Hills – RK Sloga (Doboj) igra se sutra (subota) od 19 sati u KSC “Amel Bečković” u Vogošći.

anes becicrk vogosca
KOMENTARI

KOMENTARI