Sport Centar

Bazeni spremni za novu sezonu Business lige: Nadamo se ulasku u play-off

Novo izdanje Business lige se bliži svom početku, a portal SCsport.ba je nastavio sa predstavljanjem ekipa koje će u sljedećoj sezoni zauzeti svoje mjesto u takmičenju, a organizator lige je Udruženje Razvoj sporta – Sport Centar.

Bazeni spremni za novu sezonu Business lige: Nadamo se ulasku u play-off

”Drugi put igramo u Business ligi, pa tako ćemo iskusnije ući u novu sezonu, te se stoga nadamo što boljem plasmanu na kraju. Nama je cilj doći do play-offa, te ćemo se boriti da ga i ostvarimo. Želim pohvaliti organizatore lige, jer je organizacija iz godine u godinu sve bolja, a na kraju bih se želio zahvaliti i menadžmentu naše firme koja je imala sluha i omogućila nam da i ove sezone nastupamo u Business ligi”, rekao je Vedad Deljković, igrač ove ekipe.

Izgradnjom natkrivenog Olimpijskog bazena, Grad i Kanton Sarajevo kompletiraju postojeću sportsku infrastrukturu, te pored stadiona, sportskih dvorana, objekata i sadržaja namijenjenih razvoju zimskih sportova, ulaze i u fazu stvaranja uslova za afirmaciju i razvoj plivačkog sporta, ne samo u Gradu i Kantonu, nego i u čitavoj Bosni i Hercegovini. Ovim bazenom Sarajevo je dobilo najljepši i najfunkcionalniji objekat ovakve vrste u regiji.

Kao što je prepoznatljivo iz samog naziva – JP „Olimpijski bazen Otoka“ d.o.o. Sarajevo upravlja uređenim kupalištem u državnoj svojini na području grada Sarajeva. Preduzeće u bližem, a i širem okruženju nema preduzeća sa istom ili sličnom djelatnošću, i jedino je Preduzeće čiji je osnivač Grad Sarajevo.

Zahtjevi društvene zajednice u odnosu na edukaciju i razvoj vodenih sportova su brojni i zahtjevni. Društvena zajednica od Preduzeća ne traži isključivo prostor za plivanje i rekreaciju, već formulisanje i realizaciju niza projekata i programskih aktivnosti koji će obezbijediti kontinuiranu edukaciju neplivača i podršku razvoju vodenih sportova u Kantonu Sarajevo.

U skladu sa postavljenim zahtjevima od strane Osnivača, Preduzeće je definisalo svoje pravce razvoja, viziju poslovanja i strateške ciljeve kojima nastoji zadovoljiti interese i zahtjeve različitih interesnih grupa.

Naša misija je: “Lider za edukaciju neplivača i plivačku rekreaciju građana, te podrška razvoju vodenih sportova, a u svrhu unaprijeđenja kulture življenja.“

Ocjena javnosti nam je najvažnija i ispred ostalih ocjena.

Naša vizija je: “Funkcionalan sportsko – rekreacijski i edukativan centar vodenih sportova.“

bazeni otokasc business liga
KOMENTARI

KOMENTARI