Sport Centar

Bazen Otoka bi bio favorit protiv Securitasa samo u vaterpolu

Bazen Otoka bi bio favorit protiv Securitasa samo u vaterpolu

Recimo, Farmavita i Fan Ferhatović/Regulator u prošlom kolu su svojim protivnicima dali po dva pogotka, što je za svaku pohvalu, s tim što mali problem predstavlja podatak da su sedam i devet puta golmani ovih timova vadili loptu iz mreže.

I dok su igračima Fan Ferhatovića bile teške noge od cijele porcije ćevapa, što su amadeusovci itekako iskoristili, igrači Farmavite očito ne koriste dodatne suplemente za snagu. Doduše, protiv Lutrije ne bi im pomogao ni kamion suplemenata, s obzirom na snagu policajaca, koji izbjegavaju kladionicu, iako igraju za njih. Ovo je prilika da neka od pomenute dvije ekipe spere gorak okus iz prošlog kola i dokaže kako su imali loš dan prošle sedmice.

Kada smo već pomenuli policajce i uposlenike Lutrije, oni naredni susret igraju protiv samozatajnih, ali opasnih duhandžija. FDS je prošlo kolo utrpao Bosnalijeku šest komada, a momčad Ahmeda Aljukića pravi ispit vrijednosti ima protiv ekipe Lutrije/MUP, koju će predvoditi leteći Selimović.

Nekadašnji najbolji igrač Biznis lige ove sezone je nešto nervozniji nego ranije, ali i dalje preskače protivnike, što recimo Musić ne može, s obzirom na visinu. Međutim, to ne znači da je manje opasan, tako da su njih dvojica itekako neugodan tandem, dok u pozadini čeka Velagić, kod kojeg lopta može proći, ali ne i protivnik.
 
Najbolji topnik BH Telekoma Almir Čardaklija, koji na svom kontu ima 14 pogodaka, tražit će priliku za povećanje svog golgeterskog konta protiv Bosnalijeka, čija se igra u ovoj sezoni kreće baš kao i dionice ove kompanije. Čas su gore, a čas dole, pa su itekako neugodni. Mogu pobijediti svakoga, ali mogu i izgubiti i već dobijene utakmice.
Ono što im ide u korist jeste činjenica da su prilično smireni na terenu, što se može protumačiti i na način da i bez recepta mogu dobiti tablete za smirenje, koje itekako trebaju Fikretu Muliću, kada igra njegov City Park.

Prošlo kolo City Park je vodio 3:0, zatim u posljednjoj minuti gubio sa 4:3, te na kraju osvojio bod, ili izgubio dva. Mulić je ljut i razočaran stao pored terena i “smireno” objasnio kako će podaviti svoje igrače, koji će priliku da vrate izgubljeno imati u ovom kolu kada igraju meč protiv neugodnih fizioterapeuta, pojačanih medicinskom braćom i doktorima opšte prakse.

Nedostaje im tek hirurg, koji bi preciznim dodavanjima razigrao napadače, koji su se istakli protiv TVSA u prošlom kolu.
Bit će ovo utakmica napeta za gledanje i oni koji imaju problema sa srcem ne bi je trebali doći gledati, jer vjerovatno slijedi napeta završnica.

Vatrogasci su iznenađenje ove sezone, baš kao i Tržnice, s tim što sarajevski gasitelji požara neugodno iznenađenje, a Tržnice nešto pozitivnije. Selimović, Kruščica i društvo igraju dosta čvrsto, ali su u prošlom kolu podbacili i dopustili protivniku da im utrpa nekoliko laganih golova.

Dan naplate možda će imati protiv Tržnica, čija bi forma oborila sve kladioničare ovog svijeta. U ovoj sezoni su vodili 3:0 protiv Pošte, pa izgubili 4:3, a onda su protiv City Parka gubili 3:0, pa okrenuli na 4:3. Kao da se za vrijeme utakmice sjete kako znaju igrati, a onda u potpunosti zaborave da su na terenu.

TVSA je prošlo kolo igrala bez Mirze Kolara i izgubila rutinski od Domova zdravlja. Iako za kapitena kantonalaca važi da je igrač koji se slabo kreće, a mnogo priča, očito da njegovo prisustvo itekako godi ekipi TVSA, koja je profulila nekoliko odličnih prilika, za što je i kažnjena.

Protiv poštara, koje ne možeš zaustaviti ni pendrecima (pokušao Securitas i nije uspio), teško da im iko može pomoći. Jedina šansa za pobjedu ekipe TVSA u ovoj utakmici jeste da poštari dobiju masovno trovanje hranom ili da uopšte ne dođu na utakmicu.
Ukoliko se to ne desi, a neće vjerovatno, Džafo će imati priliku da na asistencije Tahirovića, Janjoša, Ajanovića i Krke, poveća svoj golgeterski konto, a Selimbegović, Memović i Osmanagić morat će dati sve od sebe da se to ne desi, dok u napadu mnogo toga zavisi od Mirze Hadžića.

Securitas je slabo ušao u sezonu, ali je onda naglo popustio. Pokušali su pendrecima, ali nisu uspjeli, a u razgovorima sa predstavnikom ove ekipe shvatili smo da je njihov najveći problem činjenica da im lakše ide čuvanje nepokretne imovine, nego igrača. Protiv Bazena će onda doći na svoje, jer se uposlenici Bazena Otoka nešto slabije kreću.
Da se igra vaterpolo utakmica onda bi vjerovatno bili prvi favoriti Biznis lige, ali ovako će morati dati sve od sebe da pobjedom pobjegnu sa začelja.

Securitas se pojačao golmanom, kojeg lopte teško zaobilaze, ali Janjoš, Hondo i ostali vjeruju da mogu “proturiti” nekoliko lopti pored njega.
I na kraju, Amadeus/Oslobođenje i Bosnalijek, igraju u ponedjeljak nadoknadu 3. kola. Očekuje se neizvjesna utakmica u prvih 10 minuta ili barem do prvog pogotka. Ko prvi uspije zatresti mrežu taj će dobiti krila i može se nadati pobjedi, koja je itekako potrebna objema ekipama.

Amadeus igra efikasno, pogotovo u drugom dijelu, kada izmjenama melju protivnike, dok Bosnalijek vjeruje u kvalitet koji posjeduje u nogama.
Odbrambeni igrači Amadeusa Tatlić, Ražanica, Dizdarević i Melez, iza kojih stoji odlični Bajramović, smatraju kako je njihova igra pozadi bez mane, dok sa druge strane Zubetljak i društvo misle isto, pa će ovo biti idealna prilika da nakon utakmice razmijene iskustva.

Jedni će se radovati, drugi vjerovatno tugovati, jer je gotovo nemoguće da ovaj meč završi remijem, osim ako ne bude na nekoj od kladionica. Ako bude, onda bismo mogli očekivati meč iz keca u dvicu, sa sedam golova i više, uz tri isključenja i pet žutih, te 12 kornera.
Ovako, koeficijent je 1.05, da će Avdibegović i Miković igrati u početnoj postavi kako bi se uslikali.

almir osmanhodzicterry stotts
KOMENTARI

KOMENTARI