Sport Centar

Baždareviću novi ugovor neće biti ponuđen: Izvršni odbor NSBiH gasi požar novim selektorom

Izvršni odbor Nogometnog saveza BiH uskoro bi, najdalje iduće sedmice, trebao zakazati sjednicu na kojoj će biti razmatran izvještaj selektora A reprezentacije Mehmeda Baždarevića.

Baždareviću novi ugovor neće biti ponuđen: Izvršni odbor NSBiH gasi požar novim selektorom

Popularni Meša je sinoć, nakon utakmice sa Estonijom koju su Zmajevi dobili s 2:1, kazao kako bi želio ostati na ovoj funkciji.

Pomalo iznenađujuća izjava, s obzirom da je većina navijača i novinara očekivala kako će Baždarević press-konferenciju u Talinu iskoristiti kako bi i vlastitim riječima potvrdio odlazak sa klupe BiH. No, očito je odlučio ipak pokušati smekšati srca čelnika Saveza i zadržati zvanje selektora.

Teško da će mu i upaliti. Da ne kažemo – nemoguće. Kako saznajemo, u Izvršnom odboru su i prije meča sa Estoncima podvukli crtu i zaključili kako Baždareviću neće biti ponuđen novi ugovor, nakon što mu je aktuelni završio sa posljednjim sudijskim zviždukom u Talinu.

Članovi Izvršnog odbora vjerovatno su svjesni da bi taj potez bio svojevrstan harakiri, s obzirom da bi, u slučaju Baždarevićevog ostanka, bijes bh. navijača sa selektora prešao upravo na IO NSBiH. A u ovom trenutku je sigurno da niko u Savezu ne želi raspirivati vatru, već upravo suprotno – gasiti požar.

Do Nove godine bi se trebao znati i novi selektor. Kandidata će biti možda više nego ikad, stoga će se osluškivati i damar javnosti, ali i odmjeravati neki drugi kriteriji koji dosad nisu bili zastupljeni prilikom izbora selektora…

fudbalska reprezentacija bihmehmed bazdarevic
KOMENTARI

KOMENTARI

Dario
Gost

Daj bože da bude tako

ideja
Gost

Srečko Katanec

Fedja
Gost

Samo da teleca glava 2 napusti i da vise jednom dovedemo nekoga koji je trenirao neke timove a da nisu druga liga ili Turska Genclerbirligirli style….

struja
Gost

Kaka je u tebe teleca glavaFedja?

Kenedy
Gost

Amar Amar, Osim OSim

struja
Gost

Cuj Amar?Bolji je Kolar faik iz Olimpika.

Laufer
Gost

Molimo NSBIH da po hitnom postuku razrješi dužnosti selektora Baždarevića, te imenuje konačno vrhunskog stručnjaka za dobrobit BIH fudbala !

Raja
Gost

Duško Bajević

Damir
Gost

Po meni stranac i to Nijemac da nam nametne disciplinu koje nemamo ocigledno pogotovo u odbrani dosta se ponavljalo istih gresaka iz utakmice u utakmicu ali neki od provjerenih imena a i dosta nasih igraca je igralo ili igra u Bundesligi tako da jezik nebi trebao predstavljati problem.

wpDiscuz