Sport Centar

Baždarević reprezentativca BiH uporedio s kameleonom: Znam za šta je sposoban!

Gojko Cimirot, reprezentativac Bosne i Hercegovine, pruža odlične partije u dresu Standarda, a belgijski mediji ga opisuju kao "zvijezdu iz sjene". O bosanskohercegovačkom veznjaku govorili su Frank Arnesen, bivši sportski direktor PAOK-a, te Mehmed Baždarević, nekadašnji selektor Bosne i Hercegovine.

Baždarević reprezentativca BiH uporedio s kameleonom: Znam za šta je sposoban!

Gojko Cimirot, reprezentativac Bosne i Hercegovine, pruža odlične partije u dresu Standarda, a belgijski mediji ga opisuju kao “zvijezdu iz sjene”. O bosanskohercegovačkom veznjaku govorili su Frank Arnesen, bivši sportski direktor PAOK-a, te Mehmed Baždarević, nekadašnji selektor Bosne i Hercegovine.

Arnesen je bio sportski direktor PAOK-a u periodu od 2015. do 2016. godine, a u tom periodu doveo je Gojka Cimirota iz Sarajeva, a Danac ističe da mu je to jedan od najboljih transfera koje je napravio.

“Ne iznenađuju me njegove dobre igre. Gojko može držati loptu, tehnički je jak vješt. Ima odlične fizičke sposobnosti. Još uvijek mislim da je on jedan od najboljih transfera koje sam napravio. Nije lako igrati u Grčkoj, a ja sam ga tamo smatrao jednim od najboljih fudbalera”, rekao je Arnesen za belgijske medije.

Zanimljivo poređenje napravio je naš bivši selektor Baždarević.

“Uporedio bih ga s kameleonom”, rekao je Baždarević kroz smijeh, te je dodao: “On se prilagođava nevjerovatnom brzinom u novom okruženju. Skroman je i naporno radi. Sluša savjete i timski je igrač. Moderan je vezni igrač. Voli fudbal i uvijek je u službi trenera. Prihvata sve bez rasprava. Znam za šta je sposoban”, rekao je Baždarević Belgijancima.

Arnesen i Baždarević smatraju da Cimirot može napraviti još više, te da može igrati u mnogo jačim ligama poput španske i engleske.

gojko cimirotmehmed bazdarevicstandard
KOMENTARI

KOMENTARI