Sport Centar

Baždarević: Nemamo puno vremena, nasljedniku želim puno sreće

Selektor Mehmed Baždarević istakao je da nema mnogo vremena kako bi se analizirali poraz od Belgije i pobjeda nad Estonijom, te je poželio dosta sreće svom nasljedniku.

Baždarević: Nemamo puno vremena, nasljedniku želim puno sreće

“Nema tu puno vremena, to su ozbiljne stvari i bilo bi neozbiljno komentarisati to u 2-3 minute. Pokušali smo napraviti dobar rezultat, a baraž bi bio barem realan rezultat. Protiv Grčke i Kipra smo izgubili bodove vrlo nesretno. Šta se radilo, kako se spremalo, koliko je igrača nedostajalo su faktori koje treba uzeti u vidu kada bi se radila ozbiljnija analiza”, kazao je Baždarević za N1 i dodao:

“Malo je vremena da se analizira šta je bilo dobro, šta loše kako bi znali gdje smo pogriješili, da li smo pogriješili i kako se nositi sa istim stvarima sutra”.

Baždarević je poručio kako ne želi komentarisati ime potencijalnog nasljednika, ali mu želi mnogo sreće.

“Šta god da kažem, znate da tu ima analitičara i komentatora koji će sve protumačiti pogrešno. Želim jednostavno da se sve analizira na stručni način i da se kaže šta je bilo dobro, šta nije. Učinili smo sve da odemo na SP, ali istovremeno stvaramo nove i mlade igrače.

Ko god bude selektor želim mu sreću jer to je moje zemlja. Moja jedina ambicija je bila da dobro radim i kao profesionalac vodim reprezentaciju. Ko god bude, ako ja nisam, poželit ću mu svako dobro u radu i da BiH ide naprijed”, poručio je Baždarević u razgovoru za N1.

fudbalska reprezentacija bihmehmed bazdarevic
KOMENTARI

KOMENTARI

hamo
Gost

Koje bolan mlade igrace?? Koje bolan mlade igrace si ti stvorio i pustio da igraju?? Lazove jedan i mi imamo oci!! Mrs!

NIKO BITAN
Gost

Vranjes i Šunjić su tebe koštali posla MEŠA DRAGI dva PANJA da si našo na TRENING CENTRU U ZENICI U ONIM ŠUMARCIMA bolje bi se postavljali od njih dvojice…ŠUNJIC KLOCONJA I VRANJEŠ RETARDINJO su tebe jebali..primali ste golove ko na male da igrate cjele jebene kvalifikacije.

Ivica Osim
Gost

4-2-4 formacija se pokazala uzasnom. Uvijek isto: Lulic i Visca po bokovima i naprijed Dzeko i Ibisevic. Protivnik je samo trebao u vezni red natrpati 4-5 igraca i kampovanje pred nasim golom je bilo neminovno. Procitali su te moj Mess. Nit igre, nit sistema, nit sredine. Ogadio si nam repku koliko su lose igrali, bezidejno, sumorno, negledljivo i nepovezano. Ne mogu 2 covjeka sredinu drzati. Od profesionalaca si napravio teske amatere moj Mesa. Nije trenerski poziv za te.

Emir
Gost

Hvala Mesa na svemu, ali vrijeme je da odes stvarno

Solomon
Gost

Fakat su ga kostali posla Vranjes i Sunjic,ali momci nemoj te zaboraviti i Bicakcica i gospodina Lulica ti momci igraju u svojim klubovima a za repku kad igraju nevide se,ustvari Bicakcic se vidi po hotelima kad derneci a Lulic je najglasniji kad se daje intervju a na terenu je nula.

wpDiscuz