Sport Centar

Baždarević: Hvala Tanu na pozivu, za Sarajevo bismo se malo teže dogovorili

Selektor Mehmed Baždarević u razgovoru za Avaz istakao je da se uveliko sprema za naredni meč sa Grčkom, a prokomentarisao je i medijske špekulacije prema kojima malezijski milijarder Vincent Tan želi da ga angažuje.

Baždarević: Hvala Tanu na pozivu, za Sarajevo bismo se malo teže dogovorili

“Sve je podređeno utakmici s Grčkom. Moji saradnici i ja u stalnom smo kontaktu s igračima. Evo, Stefan (Žili, op. a.) bio je prije nekoliko dana u Liverpulu i pratio je treninge Evertona i Bešića. On, nažalost, još samo trenira. Nadam se da će uskoro igrati i zvanične utakmice. Moramo znati da je on van ekipe već devet mjeseci”, govori Baždarević, kojeg brine nekolicina reprezentativaca koji nisu standardni u svojim klubovima.

“Novinari me uvijek pitaju za Pjanića, Džeku, Ibiševića… Oni nikada nisu bili sporni. Njihovi kvaliteti svima su poznati. Uostalom, glavni su igrači u svojim klubovima, ali je veliki broj onih koji nisu standardni. Oni su uglavnom na klupi, malo ulaze u igru i sada, kada se okupimo, trebat će nam truda da ih dovedemo u optimalni režim rada i formu. Ne tražim ovim nikakav alibi, ali to su činjenice.”

Mediji su objavljivali kako milijarder Vinsent Tan želi angažirati Baždarevića u nekom od svojih klubova. A o kojem se klubu radi, nije baš najjasnije. Selektor to, uz osmijeh, komentira:

“Ima on klub i u Engleskoj, i to bi bila odlična varijanta. Za Sarajevo bismo se malo teže dogovorili. U svakom slučaju, hvala mu na interesiranju, a pogotovo na ulaganju u bh. fudbal, u Sarajevo, jer je to najbolja moguća pomoć koju možemo dobiti”, poručio je Meša za Avaz.

fudbalska reprezentacija bihmehmed bazdarevicvincent tan
KOMENTARI

KOMENTARI