Sport Centar

Bašić za zvaničnu ATP stranicu: Volim sve sportove, a veliki sam nogometni fan

Iza Mirze Bašića je sedmica koju će pamtiti, sasvim sigurno, cijelog života.

Bašić za zvaničnu ATP stranicu: Volim sve sportove, a veliki sam nogometni fan

Nakon velikog uspjeha i osvajanja turnira ATP 250 u Sofiji, Mirza Bašić za zvaničnu stranicu ATP-a (ATPWorldTour.com) Sarajlija je dao zanimljiv intervju.

Na stranici se navodi da je Mirza navijač Manchester Cityja, da voli igrati Play Station, kao i da mu je uzor Roger Federer.

Kako izgleda osvojiti prvu titulu na ATP World Touru?

“Ovo je ostvarenje sna. Osvojio sam prvu titulu, ušao u Top 100 i veoma sam sretan. Osvajanje prvog naslova u mom prvom ATP finalu je nešto nevjerovatno. Presretan sam”.

Na putu do finala pobijedio si igrače poput Philippa Kohlshcreibera i Stana Wawrinke. Da li su te pobjede ulile dodatnu vjeru da možete doći do titule?

“Naravno, ove pobjede mi puno znače. Moj problem je što imam dosta poštovanja prema tim igračima. Još uvijek ih poštujem, ali vidim da ih je moguće pobijediti ako igram na ovom nivou”.

Koji su naredni ciljevi?

“Sada su se planovi, naravno, promijenili. Sada imam drugačiji ranking, tako da mogu praviti drugačije planove. Kada se vratim kući, moram se organizovati, ali za sada je jasno da ću ići u Indian Wells i Miami”.

Neki poseban trenutak? Ko ti je najviše pomogao?

“Najvažniji ljudi u mojoj karijeri su moji roditelji i moj brat, koji su se mnogo žrtvovali da bih se mogao posvetiti tenisu. Također bih se zahvalio svim mojim trenerima u BiH i treneru u Belgiji, oni su mi puno pomogli”.

Imate hobi?

“Veliki sam nogometni fan, kao i većina ljudi. Volim i košarku, sport koji sam igrao kao dijete. Zapravo sam igrao u klubu četiri ili pet godina. Čak i danas volim da igram košarku, ako imam vremena. Inače volim sve sportove”.

atpmirza basic
KOMENTARI

KOMENTARI