Sport Centar

Baković za SC: Članovi Komisije će odlučiti treba li obaviti dodatne razgovore, kada i s kim

Nakon maratonske sjednice Izvršnog odbora Nogometnog saveza BiH, održane jučer u Zenici, naša seniorska fudbalska reprezentacija ipak nije dobila novog selektora.

Baković za SC: Članovi Komisije će odlučiti treba li obaviti dodatne razgovore, kada i s kim

Podsjećamo, kao jedna od ključnih tačaka dnevnog reda bio je upravo izbor nasljednika Mehmeda Baždarevića na uvijek užarenoj klupi Zmajeva, ali članovi Izvršnog odbora NSBiH nisu se usaglasili po tom pitanju.

Potpredsjednik NSBiH Milan Sofrenić je istakao, nakon skupa, da su prijedlozi Stručne komisije za izbor selektora bili Amar Osim i Meho Kodro, ali da IO ipak nije mogao presjeći i izabrati jedno od ta dva imena. Izvršni odbor je konstatovao jednoglasno da Komisija nastavi s radom još izvjesno vrijeme, vjerovatno do sljedeće sjednice, “kako bi se obuhvatilo još potencijalnih kandidata”.

Upravo je i Sofrenić spomenuo mogućnost uvrštavanja novog kandidata u konkurenciju za selektora, kao i predsjednik FSRS Mile Kovačević, koji je naglasio da postoji opcija da se eventualno obave razgovori s još nekim stručnjakom koji bi bio adekvatan za ovu poziciju. Ako se to svejedno ne dogodi, opet se sve svodi na pomenuta dva čovjeka, Osima i Kodru.

Stručna komisija od četiri člana (Ivica Osim, Sead Kajtaz, Zvjezdan Misimović, Dušan Bajević), u svakom slučaju, nastavlja s radom. Da li će razgovarati i možda predložiti novog kandidata, odnosno ostati pri stavu o pomenutoj dvojici kandidata, ostaje da se vidi do narednog sastanka članova IO, kada bi i definitivno reprezentacija BiH trebala dobiti novog selektora.

Kako je potvrdio generalni sekretar Nogometnog saveza BiH Jasmin Baković, ta nova sjednica Izvršnog odbora trebala bi biti zakazana za nekoliko sedmica.

“Komisija nastavlja aktivnosti u skladu sa zaključcima Izvršnog odbora. Članovi ovoga tijela imaju diskreciono pravo da odluče da li treba obaviti dodatne razgovore, kada i s kim. Zbog toga se u ovom trenutku ne može reći kakav će biti izvještaj komisije za sljedeću sjednicu Izvršnog odbora. To bi bilo prejudiciranje. Komisija ima puno povjerenje i njene članove treba pustiti da rade kako bi došli do najboljeg rješenja”, istakao je Baković u izjavi za SCsport.ba.

 

amar osimjasmin bakovicmeho kodronsbih
KOMENTARI

KOMENTARI

BOSNJACI OPREZ!NE NASJEDAJTE!---citaj sve vazno!
Gost
BOSNJACI OPREZ!NE NASJEDAJTE!---citaj sve vazno!

Bosnjaci!
U TOKU je najveca ofanziva” srpskih botova”iz RS i Srbije na SVE STO IMA veze sa Bosnjacima!
POGLEDAJTE ZADNJI PLACENI TEKST na stranici reprezentacija.ba(jos gore-promjenio ga je u “bih.ba”vlasnik Seleskovic “podobni Srbin iz Tuzle”(a takvi su SVI!)da IZGLEDA da voli ovu zemlju!
POKUSAJTE KOMENTARISATI pa cete vidjeti kako svi KOMENTARI BOSNJAKA NESTAJU NAKON 2 minute!).Velicanje republike srpke na jednom SPORTSKOM PORTALU A OMALOVAZAVANJE Bosnjaka!.KO GOD MU JE NAPISAO DA NIJE U REDU ZA SPORTSKI PORTAL-BIO JE BANOVAN!NAS 6 JE POKUSALO PISATI ALI ODMAH NAS IZBACE!

Samir
Gost

Na kraju ce dovesti neku ublehu i kodro i amar bili bi dobra rjesenjaa a sad ce doci neki novi bazdarevic

BOSNJACI OPREZ-SRBSKI TERORISTI NESTO GADNO KUHAJU
Gost
BOSNJACI OPREZ-SRBSKI TERORISTI NESTO GADNO KUHAJU

Upravo je objavljen jos ejdan tekst na gorenavedenom portalcicu:FSRS PREDLOZIO svoje kandidate za selektora BiH-..izgleda SRBSKI TERORISTI zele izazvati krizu i u sportu!

wpDiscuz