Sport Centar

Bajramović: Ovo je najteža utakmica, Buffon je najbolji na svijetu

Bajramović: Ovo je najteža utakmica, Buffon je najbolji na svijetu

Golman ekipe Amadeus/Oslobođenje Enin Bajramović u ovom meču iskazao se sa nekoliko vrhunskih intervencija, a nakon meča ističe da je ovo bila jedna od najtežih utakmica do sada.

“Sama utakmica je bila veoma napeta i jedna od najtežih koje smo do sada igrali. Mislim da sam u današnjoj utakmici odbranio sve ono što je bilo u mojoj moći, osim tog prvog gola gdje sam mogao malo bolje reagovati. Kolege iz napada su uradili sve.”

Enin je navijač Juventusa, pa na pitanje ko je najbolji golman na svijetu nije previše razmišljao. Takođe, dodaje da Pjanić u ovoj sezoni igra fenomenalno i da je dokazao svoju klasu.

“S obzirom da navijam za Juventus, za mene je Gianluigi Buffon najbolji golman na svijetu. Što se tiče Juventusa u ovoj sezone, vidim ih baš onako gdje se trenutno nalaze, a to je sami vrh tabele. Pjanić igra fenomenalno, posebno nakon kritika koje je imao na početku, ali to je tako kada dođete u jedan od najvećih klubova. On je dokazao svoju klasu i igra sjajno”

Za kraj, Bajramović ističe da bi u redovima Stare dame volio vidjeti Seada Kolašinca koji bi prema njegovim riječima sigurno pronašao mjesto za igru u ekipi aktuelnog prvaka Italije.

“Priča se oko dolaska Kolašinca i to bi bilo jako lijepo. Što se tiče konkurencije, vjerujem da bi imao mjesto u ekipi i da bi se izborio za minutažu”

almir osmanhodzicterry stotts
KOMENTARI

KOMENTARI