Sport Centar

Bajkovita priča hrvatskog reprezentativca: Imao je trojku iz fizičkog, a sada igra finale SP-a

Pogotkom u produžecima polufinalnog susreta Mundijala protiv Engleske, Mario Mandžukić postao je heroj Hrvatske. Napadač Juventusa će u nedjelju igrati protiv Francuza za "Zlatnu boginju", a u školi je imao trojku iz fizičkog!

Bajkovita priča hrvatskog reprezentativca: Imao je trojku iz fizičkog, a sada igra finale SP-a

Pogotkom u produžecima polufinalnog susreta Mundijala protiv Engleske, Mario Mandžukić postao je heroj Hrvatske. Napadač Juventusa će u nedjelju igrati protiv Francuza za “Zlatnu boginju”, a u školi je imao trojku iz fizičkog!

Nije mu predviđan uspjeh u sportu, već da će biti keramičar, prenose hrvatski mediji.

“Sjećam se tog fizičkog. Valjda on i taj njegov talent, sve ono što nam je sada dobro došlo u reprezentaciji, tad je bilo možda prenapredno za tog profesora koji je sada u penziji”, rekla je Katica Raić-Stojanović, profesorica u Slavonskom Brodu, odakle je Mandžukić. 

“Poslije smo ga svi zezali kako nije prepoznao koliki talent mu je bio pred nosom, ali vjerovatno je Mario bio predinamičan za njega. Zapravo, sve ono što bi u nekakvom standardnom okviru bilo mana, to se pokazalo u vrhunskom sportu kao vrlina. Ta negova tvrdoglavost i upornost. Ono što se u školi smatralo manom, to je zapravo bila vrlina. No, stvarno ne mogu reći ništa loše za njega”, dodala je Katica Raić-Stojanović.

 

hrvatskamario mandzukic
KOMENTARI

KOMENTARI