Sport Centar

Bajka igrača s klupe: DiVincenzo vodio Villanovu do trijumfa u NCAA finalu

Sezonu iz snova Villanova Wildcats zaključili su kako priliči jednoj od najdominantnijih ekipa u američkoj koledž košarci posljednjih godina - osvajanjem titule NCAA prvaka.

Bajka igrača s klupe: DiVincenzo vodio Villanovu do trijumfa u NCAA finalu

Sezonu iz snova Villanova Wildcats zaključili su kako priliči jednoj od najdominantnijih ekipa u američkoj koledž košarci posljednjih godina – osvajanjem titule NCAA prvaka.

U finalu, odigranom u San Antoniju, Villanova je razbila Michigan, 79:62. U prvom poluvremenu Wolverinesi su imali i dvocifrenu prednost, ali do odlaska na odmor Wildcatsi su prešli u prednost, da bi u drugom dijelu potpuno slomili protivnika.

Briljirao je košarkaš s klupe, Donte DiVincenzo. Bjeloputi plejmejker postavio je lični rekord u broju poena (31, šut 10-15) i to baš u velikom finalu, u kojem je, dakle, ubacio više od trećine koševa pobjedničkog tima.

Ujedno je postao najefikasniji rezervni igrač u historiji NCAA finala. Naravno, DiVincenzo je proglašen i MVP-em Final Foura. Sada mu se smiješi i lijepa NBA karijera, s tim da je pitanje da li će ipak sačekati do iduće godine s izlaskom na draft.

Osim nestvarne partije Dontea DiVincenza, vrijedi pomenuti i dobro izdanje Mikala Bridgesa (19 poena) kod Villanove, koja je tako osvojila drugu titulu u zadnje tri godine.

U redovima Michigana najbolji su bili Muhammad-Ali Abdur-Rakhman (23 poena) i Moritz Wagner (16 poena), ali ostali su bez prave podrške ostatka ekipe.

Vrijedi potcrtati da je Villanova i došla na Final Four kao favorit, sa ovosezonskim skorom od 35-4. Prethodno su Wildcatsi razbili Kansas u polufinalu, da bi i u završnom meču potvrdili dominaciju, ali s dojučerašnjim epizodistom u glavnoj roli, Donteom DiVincenzom.

donte divincenzomichigan wolverinesncaavillanova wildcats
KOMENTARI

KOMENTARI