Sport Centar

Bajić: U Igokeu smo doveli najveće pojačanje u regionu, Wright je odličan šuter

Dorell Wright je vjerovatno najveće ime koje je ikada stiglo u region, radi se o odličnom šuteru, a mi treba na tom polju da se baziramo kada je naša igra u pitanju, rekao je za Nezavisne Dragan Bajić, trener Igokee, čiji tim je postao jači za pomenutog Amerikanca, koji je vlasnik šampionskog prstena NBA lige iz 2006.

Bajić: U Igokeu smo doveli najveće pojačanje u regionu, Wright je odličan šuter

Wright je za Miami igrao šest godina (2004 – 2010), a u najkvalitetnijoj ligi svijeta igrao je i za Golden State, Philadelphiju i Portland. Najbolje je igrao u sezoni 2010/2011, kada je u dresu Warriorsa prosječno bilježio 16,4 poena, 5,3 skoka i tri asistencije po meču. Godine 2011. učestvovao je i na All-Star vikendu u takmičenju u šutiranju trojki.

U najkvalitetniju ligu svijeta stigao je davne 2004. godine kao 19. pik na draftu u izboru Miamija. Koliko Wright ima iskustvo, svjedoči i podatak da je tokom karijere igrao sa igračima poput Dwayne Wadea, Shaquilea O'Neala i aktuelnog NBA šampiona Stephena Curryja. Prethodnu sezonu bio je bez kluba, a prije toga ja imao iskustvo igranja u Kini.

“Došao sam da igram i uživam. Nije bitno gdje sam, košarka je najbitnija. Radujem se igranju sa ovim momcima koji djeluju kao porodica. Došao sam da im pomognem da pobjeđuju, nekima od njih da budu bolji kao stariji momak. Znam mnogo o evropskoj košarci, igrači poput Ekpea Udoha, Bobbyja Browna koji su igrali ovdje su moji prijatelji”, rekao je Wright i potom dodao:

“Znam i za razlike, ali na kraju dana to je samo košarka i radujem se tome što ću igrati ovdje. Osjećam se dobro, to što nisam igrao prošle godine dalo mi je vremena da tijelo dovedem u dobro stanje”.

Wright je za Nezavisne rekao da će dati sve od sebe, i da očekuje mnogo od svoje igre.

“Igrao sam mnogo tokom ljeta i imam velika očekivanja od sebe. Nije mi bitno da li igram u NBA ligi ili negdje drugo, bitna mi je samo košarka. Imam 31 godinu, obzirom koliko igram mnogi misle da sam star, ali ja to nisam. Mogu da igram još četiri ili pet godina na vrhunskom nivou”, kazao je Wright.

 

 

dragan bajickkigokea
KOMENTARI

KOMENTARI