Sport Centar

Badić: Žalim zbog dolaska u Sarajevo, ali ništa im ne zamjeram

Isak Badić, 16-godišnji golman, odlučio je napustiti Fudbalski klub Sarajevo zbog nedostatka minutaže, što je potvrdio i u razgovoru za portal SCsport.ba.

Badić: Žalim zbog dolaska u Sarajevo, ali ništa im ne zamjeram

Badić je u Sarajevo došao iz Krajine, a iako je bio veoma mlad u tom klubu je trenirao sa prvim timom, te je branio za juniore.

“Odlazim zbog male minutaže, tačnije prave prilike. Dođete u klub kao prvi golman U-15 reprezentacije i na kraju ostanete bez poziva u nacionalni tim, upravo jer niste dobili pravu priliku u klubu”, rekao je Badić za SCsport.ba, te je dodao:

“Ponuda imam iz Premijer lige, ali želim se odlučiti za pravu, gdje bih se mogao razvijati na pravi način. Tražim da branim, to mi je najpotrebnije, a kroz utakmice ću pokazati koliko vrijedim”.

Mladi golman žali zbog dolaska na Koševo, a prije prelaska u redove Sarajevo imao je još nekoliko dobrih ponuda.

“Želim zbog dolaska, jer nikada nisam dobio pravi razlog što nisam branio. Najbitnije mi je da sam otišao čistog obraza i da sam ostao u jako dobrim odnosima sa igračima iz kluba. Ponuda je bilo prije dolaska u Sarajevo, ali to je jedina Akademija u BiH, te sam njih izabrao. Ništa im ne zamjeram”, istakao je Badić.

fksarajevoisak badic
KOMENTARI

KOMENTARI