Sport Centar

“Atomska muha” voditi će Džanana Musu i saigrače protiv Zvezde

Trener Cedevite Veljko Mršić neće moći voditi momčad u prve dvije utakmice finala ABA lige protiv Crvene zvezde u Beogradu, odlučio je sportski direktor ABA lige Žarko Čabarkapa koji je izrekao suspenziju zbog Mršićevih komentara o sucima izrečenima na konferenciji za medije uoči treće, odlučujuće utakmice polufinala doigravanja protiv Partizana u Zagrebu.

“Atomska muha” voditi će Džanana Musu i saigrače protiv Zvezde

Prema saopćenju ABA lige, trener Cedevite, kluba za koji nastupa bh. reprezentativac Džanan Musa, “svojim neodgovornim komentarima o sucima” ogriješio se o članak 76.4 ligaškog pravilnika.

Mršić je uoči odlučujućeg dvoboja s Partizanom tražio da se suci drže pravila košarkaške igre i prema njima donose svoje odluke, ponukan nekim odlukama koje su donosili suci druge utakmice odigrane u Beogradu, u kojoj je Partizan košem u posljednjim sekundama dvoboja izborio majstoricu.

Mršiću je ovo druga ovogodišnja suspenzija. Prvu je zaradio nakon isključenja na utakmici osnovnog dijela sezone protiv Partizana u Beogradu. Mršića je tada zamijenio pomoćnik Gianmarco Pozzecco i izborio pobjedu protiv Partizana te nakon toga i protiv Cibone u sljedećem kolu, kad je glavni trener odrađivao suspenziju.

Italijanskog stručnjaka sada čeka najteži mogući posao – vođenje momčadi u prve dvije utakmice finalne serije, koje će Cedevita odigrati protiv Crvene zvezde u Beogradu. Dobra vijest za Cedevitu je da Pozzecco u ulozi prvog trenera hrvatskog prvaka ima stopostotan učinak.

Pozzecco je kao aktivan košarkaš igrao za italijansku reprezentaciju, a nosio je nadimak “Atomska muha”.

dzanan musagianmarco pozzecco
KOMENTARI

KOMENTARI