Sport Centar

Armada o novom treneru Rijeke: Bišćan nam je neprihvatljiv zbog prijašnjeg ponašanja

Igor Bišćan, legenda Dinama omiljena među BBB-ima, novi je trener Rijeke. Armada je nasljednika Matjaža Keka dočekala porukom da je nepoželjan u njihovom klubu i gradu.

Armada o novom treneru Rijeke: Bišćan nam je neprihvatljiv zbog prijašnjeg ponašanja

Igor Bišćan, legenda Dinama omiljena među BBB-ima, novi je trener Rijeke. Armada je nasljednika Matjaža Keka dočekala porukom da je nepoželjan u njihovom klubu i gradu.

“Nikada zaboraviti, nikada oprostiti. Igore, odlazi! Prvaci 98/99”, napisala je Armada na svom službenom Facebook profilu uz fotografiju prekriženog Bišćana u dresu Dinama, odmah po objavi da je Bišćan novi trener Rijeke.

Ono što Armada i dalje zamjera Bišćanu, čak i nakon punih 20 godina, dogodilo se na derbiju Croatia – Rijeka. Utakmica glavnih pretendenata za naslov završila je pobjedom domaćina 3:0, a drugi gol postigao je Igor Bišćan.

Nakon što je sredinom prvog poluvremena na centaršut Roberta Prosinečkog lijepo glavom pogodio rašlje Đonija Tafre i tako zabio svoj prvi gol u karijeri za 2:0, Bišćan je euforično slavio, što je i razumljivo. Jer mladi 20 i perspektivni defenzivac u cijeloj karijeri postići će tek 11 golova. Prvo poentiranje bilo mu je tim slađe jer mu je premijerno uspjelo u velikom derbiju, protiv izravnog rivala za naslov.

Bišćan se nakon gola zaletio prema navijačima i gol za svoj klub proslavio tako što se pred nekoliko hiljada Riječana hvatao za međunožje, pri tome urlajući psovke.

“To je bilo davno, bio sam mlad, nezreo i nepromišljeno sam reagirao. Ne sjećam se ni što sam rekao. Ako se još netko osjeća uvrijeđenim zbog toga, ispričavam se”, kazao je Bišćan na predstavljanju u Rijeci prije dva dana.

Na to se ubacio direktor Srećko Jurčić i dodao:

“Taj događaj je iza svih nas. To je bilo davno i mislim da zbog toga neće biti problema.”

Igor Bišćan ispričao se Armadi zbog neprimjerenog ponašanja otprije 20 godina. No, navijači Rijeke i dalje ga ne žele na klupi voljenog kluba.

“Uvijek sam za to da se daje prilika mladim i perspektivnim trenerima, no Bišćan nam je neprihvatljiv zbog prijašnjeg ponašanja. Klub ne smije donositi rješenja preko noći, trebalo je pričekati do kraja polusezone kako bi se pronašao novi trener, a ne ovako ishitreno. Nije potrebno stvarati animozitet između kluba i navijača”, rekao je za Narodni radio Dejan Božić, predsjednik kluba navijača Armade, i naglasio da će se teško pronaći dostojna zamjena za slovenskog stručnjaka.

“Keka niko ne može zamijeniti po autoritetu i trofejima. Međutim, vrijeme će pokazati tko je u pravu, navijači ili uprava”, istaknuo je Božić.

hnkrijekaigor biscan
KOMENTARI

KOMENTARI