Sport Centar

Antolović za SC: Kada stignem pogledam utakmicu Plavih, želim im da prođu protiv AIK-a

Marjan Antolović, bivši kapiten Željezničara je nedavno potpisao ugovor sa Osijekom, a za SCsport.ba je otkrio očekivanja od nastupa u ovom klubu, te se prisjetio utakmica sa Ferencvarošem, i poželio Željezničaru mnogo sreće u mečevima sa AIK-om.

Antolović za SC: Kada stignem pogledam utakmicu Plavih, želim im da prođu protiv AIK-a

Marjan je nakon epizode u Sloveniji odlučio napustiti Koper i pridružiti se ekipi Osijeka.

”Nenadano sam napustio Koper, iako sam imao fantastičnu sezonu iza sebe. Bio sam dogovorio saradnju, odnosno trebao sam potpisati novi ugovor, ali dan kasnije sam saznao da klub nije dobio licencu te je izbačen u najniži rang. Morao sam brzo reagovati, a Osijek je bio najkorektniji te smo se brzo dogovorili. Nakon osam godina se vraćam u HNL, i nadam se da ću imati uspjeha, Marko Malenica je prvi golman ekipe, dok ću se ja morati izboriti da dobijem, ali i iskoristim priliku koja mi se ukaže.”

Antolović je član posljednje generacije Željezničara koja je igrala u Evropi, te iz tog period vuče lijepa sječanja koja je odlučio podijeliti sa nama.

”Pratim šta se radi u Željezničaru, a kad imam vremena pogledam i neku od utakmica. Ova ekipa bi mogla savladati AIK-a, jer i mi smo u mečevima sa Ferencvarošem bili u podređenom položaju, ali imali smo sreće u Mađarskoj i postigli taj gol, međutim niko ne može osporiti činjenicu da koliko smo sreće imali u Budimpešti toliko smo bolji bili u revanšu na Koševu i zasluženo prošli. Prednost kod ovih igrača je ta što će utakmice igrati na Grbavici, po meni šanse su podjednake, a nadam se da će Željo slaviti pobjedu i proći u treće pretkolo Evropa lige.”

fkzeljeznicarmarjan antolovicnkosijek
KOMENTARI

KOMENTARI