Sport Centar

Anela Potura, direktorica marketinga FK Sarajevo: Poštujem komšije, ali nikada ne bih mogla promijeniti boju dresa

Anela Potura je direktorica marketinga i komunikacija FK Sarajevo. Svojim izgledom svakako je neko ko privlači veliku pažnju gledalaca svaki put kada se pojavi na stadionu Koševo kako bi bodrila svoj voljeni klub.

Anela Potura, direktorica marketinga FK Sarajevo: Poštujem komšije, ali nikada ne bih mogla promijeniti boju dresa

Anela Potura je direktorica marketinga i komunikacija FK Sarajevo. Svojim izgledom svakako je neko ko privlači veliku pažnju gledalaca svaki put kada se pojavi na stadionu Koševo kako bi bodrila svoj voljeni klub.

U razgovoru za Source portal Anela je govorila o svojim počecima rada u FK Sarajevo, nedavnoj pobjedi nad vječitim rivalom Željezničarom, a otkrila je i kako prvotimci bordo kluba reaguju kada se susretnu sa svojom direktoricom marketinga?!

Kako si počela svoju poslovnu karijeru u FK Sarajevo?

“Započela sam sa radom u Fudbalskom klubu Sarajevo 2012. godine, a sve se desilo poprilično izenanada i spontano, baš kao što se najljepše stvari i događaju u životu. U tom periodu nekoliko nas je radilo u administraciji kluba i to od organizacije utakmice, administrativnih obaveza, obaveza prema sponzorima i partnerima. Kada sam tek došla u klub, nisam ni slutila da bih se mogla zadržati ovako dugo, ali jedno je vodilo drugom i danas sam jako sretna što sam dio bordo porodice, a još sretnija kada znam da je Sarajevo napredovalo u svakom segmentu”.

Reci nam kako se osjećas poslije pobjede nad Željom? Kakava je atmosfera ovih dana u klupskim prostorijama?

“Najprije, da bi se pripremila jedna utakmica, potrebno je jako mnogo vremena. Milijardu nekih sitnica, a ne smiješ ništa prepustiti slučaju i onda dođeš na stadion, gdje igra tvoj klub i strahuješ hoće li sve proći u najboljem redu. Za javnost je tih 90 minuta na terenu najbitnije, a jako mnogo posla je da bi navijači mogli uživati u tih 90 minuta, a nekada osoblje koje radi na organizaciji utakmice ne stigne ni pogledati meč. Zna se ponekad desiti da moramo pitati nekoga, ko je postigao gol, jer zbog obaveza tokom meča, nismo uspjeli vidjeti ko je strijelac, ali na kraju je najbitnije da smo mi postigli taj pogodak. Kada je u pitanju derbi, to je uvijek specifično, jer zahtjeva mnogo više vremena i posvete, nego neka druga utakmica. Sedmica nam proleti u pripremama za meč, ali kada se pobijedi, onda dobiješ neku satisfakciju, jer znaš da si, baš kao i igrač na terenu, dao sve od sebe da sve prođe u najboljem redu. Svi smo mi dio jedne porodice i zavisimo jedni od drugih, ali evo, ja bih da iskoristim priliku i da još jednom ispred našeg marketing tima čestitam trenerima i igračima na bitnoj pobjedi nad gradskim rivalom”.

Šta je to što te najviše stimuliše u radu, i koliko posao koji obavljaš sa sobom nosi stres?

“FK Sarajevo je vrlo spefična sredina, ne samo za fudbalere i trenere. Primjera radi, da radite u nekom drugom klubu, bilo kojem drugom, sigurno je da bi mogli vaš posao obavljati u sklopu radnog vremena i gotovo niko ne bi znao za vas, ali su sve kamere bh. javnosti okrenute ka FK Sarajevo i morate biti spremni na sve što to nosi sa sobom. Naravno, postoje i dobre stvari – uspješne periode sportskih rezultata, historijske susreti i značajne događaji za klub, uvijek pamtite i prvo se njih sjetite. Ja sam zaista emotivac i Sarajevo zaista doživljavam kao svog najbližeg. Zato konstantno i ističemo da smo jedna velika porodica i sve što se dešava utiče na mene i ljude okolo mene. Naravno, svaka promjena rezultata, koja nije u našu korist donosi nemir i stres, ali zahvaljujući ljudima okolo mene, sve se lakše podnese. Upravo su oni i najveća motivacija za rad. Marketing odjel našeg kluba trenutno broji četiri osobe, koje su jako vrijedne i zaista mnogo rade, uprkos tome što nemaju jasno definisano radno vrijeme i slobodne vikende. Da bi radio ovaj posao, moraš ga voljeti, moraš voljeti klub, a mi definitivno živimo Sarajevo. Uz sve, naš odjel je podrška svim segmentima kluba i trudimo se da zadržimo porodičnu atmosferu, jer sam uvjerena kako je to itekako bitno za dobre rezultate i uspjeh”.

S obzirom da si u stalnoj komunikaciji sa igračima, kako oni reaguju na tebe?

“U klubu sam već duži niz godina i mogu reći da niti jednom nisam imala neprijatnu situaciju kada su u pitanju igrači. Fudbaleri maksimalno poštuju svoje obaveze i ponašaju se u skladu sa tim. Svi oni su profesionalci i znaju šta grb na dresu predstavlja. Kao što sam rekla, naša prednost je atmosfera koju imamo, jer samo na osnovu pozitivnih misli, pozitivnih stvari koje se dešavaju možemo ostvariti sve željene rezultate, kako u sportskom, tako i u poslovnom dijelu”.

Kakva je komunikacija sa navijačima, bilo je tu i teških sitaucija sigurno, npr. Sarajevo je sada u dobroj formi, ali ne tako davno desila se ‘Atalanta’, kakva je situacija poslije takvih utakmica u klubu?

“Nedovoljno dobra igra ili poraz naravno da utiču na raspoloženje svakog pojedinca, koji sebe smatra navijačem Fudbalskog kluba Sarajevo. U životu i poslu moraš nekada biti spreman i za teške situacije, koje ti život postavlja ispred tebe, jer očekivanja su zaista velika. Bitno je prebroditi takve situacije i izvući pouke, a mislim da smo mi uspjeli. U ovoj sezoni nam ide odlično, uprkos teškom porazu od Atalante kući. Ostvarili smo sjajan rezultat u Italiji, digli cijeli grad i državu na noge, jer smo uspjeli jednom timu iz Lige petice „otkinuti bod“. Kasnije se desilo to što se desilo, ali našu stvarnu snagu pokazuje trenutna tabela Premijer lige BiH. Iskreno, nadam da će ova sezona biti uspješna u svakom smislu za naš klub, te da ćemo svi mi, koji smo okupljeni oko dvije najdraže boje – borbo i bijele, imati još mnogo razloga za slavlje”.

Da li bi i za koju svotu novca isti posao obavljala u FK Željezničar?

“Pitanje koje često dobijem. Kada ste zaljubljeni onda ste i vjerni. Sarajevo mi zaista mnogo znači. Poštujem kolege iz komšiluka, ali nikada ne bih mogla promjeniti boju dresa, jer kao što sam i rekla, moje dvije najdraže boje su bordo i bijela”.

(source.ba)

anela poturafksarajevo
KOMENTARI

KOMENTARI

Obavijesti me o
avatar
dobrica
Gost

Prostitutka

Otpor Papcima
Gost

Sereš, znam curu dugu, o sebi pri sebi što se kaže. To što smo primitivna sredina – to je druga stvar.

dobrica
Gost

Sereš da je znaš 😂

Šupak je šupak, ma koje vjere i nacije bio
Gost
Šupak je šupak, ma koje vjere i nacije bio

Serem. 🙂 a ti? 😀

dobrica
Gost

Serem je i ja😁

dobrica
Gost

Jebem ti familiju u šupak😁

wpDiscuz