Sport Centar

Anadolu Efes savladao Crvenu zvezdu, Maccabi iznenadio Olympiacos

-

Anadolu Efes savladao Crvenu zvezdu, Maccabi iznenadio Olympiacos

Anadolu Efes je savladao Crvenu zvezdu na svom parketu (100:79). Zvezda je tokom cijele prve četvrtine imala vodstvo, a i u drugom periodu u jednom trenutku su imali prednost od dva poena.

U drugoj dionici turski tim je došao do vodstva, koje je čuvao sve do kraja utakmice. Brown sa 20 i Cotton sa 19 poena vodili su domaće do pobjede, dok je u poraženom timu Jenkins ubacio 20 poena.

Maccabi Tel Aviv je iznenadio Olympiacos na gostovanju i slavio rezultatom 73:80. Grčki tim je poveo na otvaranju utakmice, a Izraelci su brzo došli do prednosti, koju su čuvali do kraja utakmice.

Seeley je bio najraspoloženiji u redovima gostiju, a ubacio je 19 poena, a Iverson je dodao 14. Po 12 su ubacili Goudelock i Weems. Kod Olimypiacosa Lojeski je ubacio 15, a Spanoulis 14 poena.

Žalgiris je slavio protiv Bamberga (86:72). U prvoj i dijelom u drugoj četvrtini rezultat je bio u egalu. Treću dionicu domaći su odigrali odlično i “prelomili” utakmicu, što im je na kraju donijelo pobjedu.

Nankunas je sa 23 poena bio najegikasniji kod Žalgirisa, a Pangos je ubacio 19 poena. U poraženoj ekipi Thies je imao učinak od 15 poena, Strlenieks je ubacio 14, a Causeur 12.

mirza teletovicrukometni kup bih
KOMENTARI

KOMENTARI