Sport Centar

Amina Kajtaz u Kopenhagenu ispunila B normu za Svjetsko prvenstvo

Naša najbolja plivačica Amina Kajtaz (1996.) učestvovala je na Evropskom prvenstvu u malim bazenima, koje se održava u Kopenhagenu. Amina je nastupila u disciplinama 50 metara delfin, 100 metara delfin i 50 metara slobodno.

Amina Kajtaz u Kopenhagenu ispunila B normu za Svjetsko prvenstvo

U disciplini 50 metara Amina je zauzela 34. mjesto otplivavši vrijeme 00:27,14. Postignuto vrijeme je unutar norme za Svjertko prvenstvo u malim bazenima (B norma).

Disciplinu 100 metara delfin je završila na 23. mjestu. Vrijeme koje je otplivala je 00:59,61. Vrijedi napomenuti da je ovo odličan rezultat obzirom da je daleko samo 11 stotinki od državnog rekorda, a također čini B normu.

Disciplinu 50 metara slobodno Amina je otplivala u vremenu 00:26,12 i zauzela 53. mjesto. Spomenuto vrijeme je sporije svega 17 stotinki od državnog rekorda.

Sva vremena koja je Amina postigla su iznad očekivanog nivoa. Nakon ovog slijedi državno takmičenje.

 

amina kajtaz
KOMENTARI

KOMENTARI

Mary Barrow
Gost

Plaćao sam više od 87 dolara po satu koji radi kod kuće s 2 djece kod kuće. Nikad nisam mislio da ću to moći učiniti, ali moj najbolji prijatelj zarađuje više od 10k mjesečno i tt0 me uvjerilo da pokušam. Potencijal s tim je beskrajan.

Evo što radim … >>>>>>>>>>>>>>  www.BuzzCash3.Com  

wpDiscuz