Sport Centar

Američki reprezentativac Mix Diskerud ponovo podržao izgradnju Grbavice

Dvije desetogodišnje ulaznice za istočnu tribinu Stadiona Grbavica je kupio američki fudbalski reprezentativac Mix Diskerud i tako još jednom potvrdio da je emotivno vezan za FK Željezničar.

Američki reprezentativac Mix Diskerud ponovo podržao izgradnju Grbavice

Reprezentativac Sjedinjenih Američkih Država i od prije nekoliko dana fudbaler švedskog Goteborga, Mix Diskerud, samo je jednom u toku svoje karijere bio na Stadionu Grbavica.

Diskerud, koji je nosio dres Stabeka, Rosenborga, New York Citya i sada Goteborga, je prije četiri godine sa reprezentacijom SAD-a gostovao u glavnom gradu BiH. Tada su Amerikanci pobijedili BiH sa 4:3 a Mix Diskerud je sa svojim saigračima u pripremi za utakmicu trenirao u Dolini ćupova. Bez obzira što je bila riječ o samo treningu, pred praznim tribinama, očigledno je na Grbavici osjetio nešto što neće nikada zaboraviti.

Nakon što je prošle godine kupio 50 stolica u projektu “Kupi stolicu za evropsku Grbavicu”, Mix Diskerud je odlučio, kao pravi član Plave porodice, da se još jednom pridruži armiji željinih navijača i kupovinom dvije desetogodišnje ulaznice, podrži izgradnju istočne tribine.

Mixova podrška ne bi bila moguća bez vlasnika kompanije A to Z Group, Emila Lješnjanina. Lješnjanin i Diskerud će svoje ukupno četiri ulaznice za istok donirati Dječijem domu Bjelave.

fkzeljeznicar.ba

fkzeljeznicaristocna tribinamix diskerudstadion grbavica
KOMENTARI

KOMENTARI