Sport Centar

Nakon pretkvalifikacija za SP: Alex Renfroe više neće igrati za BiH

Na današnjoj konferenciji za medije, selektor bh. košarkaške reprezentacije Duško Vujošević iznio je informaciju da Alex Renfroe nakon ovih pretkvalifikacija više neće igrati za BiH.

Nakon pretkvalifikacija za SP: Alex Renfroe više neće igrati za BiH

Naime, ovaj igrač, koji je nedavno potpisao ugovor sa Galatasarayem, nakon ovih pretkvalifikacija će se oprostiti od dresa BiH.

Čelnici KSBiH uspjeli su postići dogovor sa Alexovim menadžerom da ovaj naturalizovani igrač BiH bude uz reprezentaciju do kraja pretkvalifikacija i pomogne ekipi da izbori učešće u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo, ali da nakon toga više nema obavezu nastupati za Zmajeve.

Selektor Vujošević je naglasio kako je ipak zahvalan na Renfroeom angažmanu, pogotovo zbog činjenice da je američki bek nedavno po drugi put postao otac, ali se ipak priključio bh. timu, za koji će nastupati i u narednih pet mečeva pretkvalifikacija.

alex renfroebih
KOMENTARI

KOMENTARI

Komentator
Gost

Meni ove naturalizovane opcije zaista nikad nisu bile prihvatljive niti jasne. Hvala Alexu na pomoci… ali mi nema smisla da boje reprezentacije edne drzave brane sportisti koji sa njom aposlutno nikakve veze nemaju. Dodatno – mogu razumjeti kad Qatar ili Rusija ili ko vec ‘plate’ dobro pojacanje za reprezentaciju. Ovo sto mi radimo mi, realno, nema smisla. Sretno Dule, sretno Alex… sretno BiH!

wpDiscuz