Sport Centar

Aleksandra Samardžić zlatna medalja na Evropskom univerzitetskom prvenstvu

Na upravo završenom Evropskom univerzitetskom prvenstvu u Coimbri (Portugal) Aleksandra Samardžić još jednom je potvrdila svoju evropsku i svjetsku klasu osvajanjem prvog mjesta, zlatne medalje u kategoriji do 70 kg.

Aleksandra Samardžić zlatna medalja na Evropskom univerzitetskom prvenstvu

Ona je do finalne borbe došla sa tri pobjede nad predstavnicama Francuske i Holandije, a u finalnoj borbi bila je bolja od Poljakinje Hoffman Ursule.

Na tom prvenstvu Samardžić je predstavljala Univerzitet u Sarajevu i Fakultet političkih nauka Sarajevo čiji je student prve godine.

Ovo je treći vikend za redom da najbolji bh. judisti, a ujedno i najbolji sportisti u BiH donose zlatne medalje s velikih međunarodnih takmičenja.

Iz Judo saveza BiH (JSBiH) podsjećaju da su Toni Miletić i Aleksandra Samardžić s jednog od najjačih evropskih kupova za juniore u Paksu donijeli zlatne medalje, nakon toga sve ljubitelje bh. sporta je obradovala Larisa Cerić također sa zlatnom medaljom s Evropa kupa za seniore u Minsku, a evo sad i Samardžić s velikom zlatnom evropskom Univerzitetskom medaljom.

To je ujedno peta zlatna medalja za BH judiste s Evropskih univerzitetskih prvenstava, Ibro Miladin i Mitar Mrdić 2011., Larisa Cerić 2013., Harun Sadiković 2016. i Samardžić 2017.. Uz Aleksandru Samardžić su bili predsjednik i selektor bh. tima Branislav Crnogorac i generalni sekretar JSBiH Arijana Jaha, saopćeno je iz tog saveza.

aleksandra samardzic
KOMENTARI

KOMENTARI