Sport Centar

Alagić za TVSA: Bilo bi poželjno da su ovi momci ostali duže u Sarajevu, ali njihova odluka je bio odlazak vani

Gost emisije ''Sport magazin'' na TVSA, urednika i voditelja Mirze Kolara, bio je Sanjin Alagić, koordinator Akademije Fudbalskog kluba Sarajevo.

Alagić za TVSA: Bilo bi poželjno da su ovi momci ostali duže u Sarajevu, ali njihova odluka je bio odlazak vani

Gost emisije ”Sport magazin” na TVSA, urednika i voditelja Mirze Kolara, bio je Sanjin Alagić, koordinator Akademije Fudbalskog kluba Sarajevo.

Alagić je govorio o odlasku mladih igrača Sarajeva u inostranstvo.

”Igrači su imali želju da odu u inostranstvo, tako da smo poslali dobru sliku prema inostranim klubovima. Mi smo puno energije i želje uložili u njihov razvoj. Čataković je otišao u Slovačku, Hadžić i Veladžić u Portugal, Sadiku u Belgiju, a Mihojević u Grčku. Mihojević je ostavio dubok trag u Sarajevu i drago mi je zbog njega, a i u dobrim odnosima su sa PAOK-om i drago mi je da se dobri odnosi nastavljaju. Puno vremena smo proveli u radu sa tim momcima, bilo bi poželjno da su ostali duže u Sarajevu, ali momci su smatrali da je vrijeme za korak dalje, pa smo mi ponosni na njih i njihov doprinos Sarajevu. Dogovori su između dva kluba, ja nisam upoznat sa finansijama i zaista ne znam koji su to iznosi.”

Kompletan razgovor sa Alagićem, ali i drugim gostima, te ostatak sadržaja emisije ”Sport magazin” možete pogledati na videoprilogu ispod.

fksrajevosanjin alagicsport magazintvsa
KOMENTARI

KOMENTARI

Shacho
Gost

Da su vise igrali mozda bi i ostali.

Realno kod nas u FKS mladi igraci dobijaju malo prostora.

wpDiscuz