Sport Centar

Akta.ba i ove godine medijski pokrovitelj Business lige

Akta.ba, kao vodeći poslovni portal u Bosni i Hercegovini koji pruža informacije o aktuelnim privrednim i ekonomskim dešavanjima u regionu jugoistočne Evrope, medijski je pokrovitelj jubilarne 10. sezone takmičenja Business liga.


Akta.ba i ove godine medijski pokrovitelj Business lige

Udruženje za razvoj sporta – Sport Centar, kao organizator Business lige, izražava zadoljstvo što je i ove godine postignut dogovor sa poslovnim portalom Akta.ba o saradnji tokom koje će posjetioci portala Akta.ba biti u prilici redovno pratiti rezultate i izvještaje sa utakmica Business lige. Tokom priprema za novu sezonu putem portala Akta.ba bit će predstavljene sve ekipe koje će uzeti učešće u 10. sezoni ovog atraktivnog takmičenja u malom fudbalu/nogometu koje starta u novembru 2018. godine.

Akta.ba je vodeći poslovni portal u Bosni i Hercegovini koji pruža informacije o aktuelnim privrednim i ekonomskim dešavanjima u regionu jugoistočne Evrope. Osim pregleda najnovijih vijesti i izvještaja iz zemlje i regiona, akta.ba obezbjeđuje i ekonomske analize, izvještaje sa berze, najave novih investicija, pregled najnovijih tendera i pobjednika tendera.

Poslovni portal akta.ba obezbjeđuje najveći i najažurniji Registar kompanija i institucija sa preko 300.000 pravnih subjekata koji pored osnovnih podataka, nudi i informacije o finansijskim pokazateljima za kompanije iz BiH.

Od osnivanja 2005. godine pa do 01.07.2015. portal je poslovao pod nazivom eKapija.ba i u tom periodu postao je neprikosnoveni informacioni motor modernog poslovanja na području Bosne i Hercegovine, ali i šireg regiona jugoistočne Evrope. Nakon dugogodišnjeg nizanja uspjeha eKapija.ba se odlučila na novo poslovno poglavlje koje sa sobom donijelo i novo ime – Akta.ba.

Koncipiran kao B2B (business to business) daje šansu za razmjenu informacija ključnim kompanijama na tržištu, koji zahvaljujući portalu Akta.ba mogu postati i Vaši poslovni partneri.

Sistem Akta.ba predstavlja veliku pomoć za male i srednje firme, koje nemaju veliki budžet i izdvojena odjeljenja za praćenje ekonomskih kretanja i događaja u regionu i industriji u kojoj su aktivni.

Informacije su dostupne korisnicima putem sajta www.akta.ba kao i putem elektronskog newsletter-a “Dnevna poslovna Akta” – koji čitaocima stiže na e-mail adresu. Dnevna poslovna akta prilagođena je specifičnim zahtjevima svakog korisnika i sadrži informacije koje su izdvojene kao bitne za njegovo poslovanje.

Osim dnevnog, Akta.ba proizvodi i distribuira sedmični newsletter “Sedmična poslovna Akta”, u kojem komercijalni korisnici portala imaju mogućnost besplatnog oglašavanja svojih ponuda i akcija. Primarni cilj sedmičnog oglasnika je svakako povezivanje privrednih subjekata. Zato je promocija na portalu Akta.ba idealna prilika za ostvarenje novih uspješnih kontakata.

Uz visoku čitanost o projektima domaće privrede Akta.ba pomiče granice ka poboljšanju društva u kojem djeluje. Brojke i brojne pohvale dokazuju nam da su čitatelji i klijenti prepoznali da je cjelokupan sadržaj portala od velike vrijednosti za njih.

Informacije na portalu prilagođene su perspektivi korisnika Vaših usluga, čime se otvara mogućnost da budete na veoma lak i jednostavan način primjećeni i kontaktirani putem internet pretraživača.

Sa novim redizajnom Poslovni portal Akta.ba korisnicima je dodatno obogatio sadržaj, poboljšao korisničke aplikacije i ušao u korak sa trendovima. Cijeli sistem prilagođen je svjetskim standardima, pretrazi prema CPV (common procurement vocabulary) kodovima javnih nabavki u Evropskoj Uniji i korisničkom interfejsu.

Utakmice 10. sezone Business lige igrat će se u renoviranoj dvorani “Amel Bečković“ u Vogošći, a prijave za takmičenje mogu se izvršiti putem e-maila: marketing@scsport.ba . Dodatne informacije svi zainteresovani mogu dobiti putem telefona 033/200-576 i 061/700-367.

Organizator Business lige, Udruženje za razvoj sporta – Sport Centar ističe da je broj učesnika ove sezone ograničen, stoga svi zainteresovani svoje prijave trebaju dostaviti u najskorije vrijeme. Svi sponzori koji su zainteresovani da podrže deveto izdanje Business lige mogu se javiti na e-mail marketing@scsport.ba.

Rezultati, izvještaji, intervjui, fotografije i video snimci bit će dostupni na www.businessliga.ba i www.scsport.ba, kao i na zvaničnoj Facebook stranici Business liga.

aktaakta.babusiness ligasc business liga
KOMENTARI

KOMENTARI