Sport Centar

Ajnadžić: Želimo promovirati sport; Bešlagić: Igrajte basket, a ne Playstation

Načelnik Općine Centar Sarajevo Nedžad Ajnadžić danas je uoči sjednice Općinskog vijeća, zajedno s predstavnicima Udruženja "Jesi li za basket", uručio košarkašku loptu učenicima Osnovne škole "Safvet-beg Bašagić", čime je zvanično počeo projekt koji ima za cilj vraćanje djece na igrališta i obnovu sportskih terena.

Ajnadžić: Želimo promovirati sport; Bešlagić: Igrajte basket, a ne Playstation

Košarkaška lopta obići će sve osnovne škole  s područja općine Centar a 9. maja će biti predata predstavnicima košarkaške reprezentacije BiH u kolicima, neposredno prije odigravanja revijalne utakmice. Ajnadžić je kazao da mu je zadovoljstvo što ovaj projekt može podržati i da se želi afirmirati sport.

– Mi ćemo ovaj projekat sufinansirati, a želja je da to traje cijelu godinu. Općina Centar i Vijeće je donijelo odluku da idemo ususret sportu na sljedeći način – za najmlađu populaciji počet ćemo implementaciju projekta 11 igrališta ‘Ciciban’. U fazi smo projektovanja obnove dvaju igrališta za basket – rekao je Ajnadžić.

Predsjednik Udruženja “Jesi li za basket” Zlatko Moratić naglasio je da je glavni cilj vratiti najmlađu populaciju na ulice i pomoći im da se bave sportom.

– Donatorska večer će biti 8. maja, a dan poslije revijalna utakmica. U septembru ili oktobru planiramo pokrenuti ligu osnovnih škola i novinarsku sekciju koja će sve to pratiti. Bitno je da djeca rastu u zdravom okruženju – poručio je Moratić.

Direktor košarkaške reprezentacije u kolicima BiH Alaga Pašić smatra da je sport bitan za zdravlje i koristan društvenoj zajednici.

– Naša reprezentacija je multietnička a ovo je značajno jer moramo pružiti priliku mladim naraštajima. Ja sam iz Bihaća, a Džanan Musa je također. On je igrao isto na basket terenu, a vidite sad šta je postigao. Pozivam sve 9. maja u Skenderiju – rekao je Pašić.

Promoter projekta je poznati bosanskohercegovački glumac Enis Bešlagić koji je dodao da mu je cilj animirati ljude.

– Danas se prave zgrade a ne sportska igrališta. Drago mi je da sam ovdje i apeliram da svi pomognu. Pozivam djecu da igraju basket, a ne Playstation – zaključio je Bešlagić.

Učenici su poručili da je vrijeme da se joystici ostave postrani i igra prava košarka.

enis beslagicnedzad ajnadziczlatko moratic
KOMENTARI

KOMENTARI