Sport Centar

Ajnadžić: Projektom”365 sport plus” omogućiti djeci besplatno bavljenje sportom

Općine Centar Sarajevo je putem JU Centar za sport i rekreaciju pokrenula projekt "365 sport plus" u okviru kojeg će sva djeca s područja ove lokalne zajednice imati mogućnost da u potpunosti besplatno treniraju devet različitih sportova.

Ajnadžić: Projektom”365 sport plus” omogućiti djeci besplatno bavljenje sportom

Mališanima će na raspolaganju biti nogomet, košarka, rukomet, odbojka, tenis, džudo, mali nogomet i univerzalne škole sporta i borilačkih vještina, saopćeno je iz Općine Centar.

– Kroz ovaj projekt želimo da 365 dana godišnje mladim ljudima damo šansu da se bave sportom, a da oni za to ne moraju izdvajati novac. Naš fokus su djeca iz 11 osnovnih škola iz Centra i želimo omasoviti bavljenje sportom i dati priliku onima koji će u budućnosti biti zvijezde na sportskoj sceni – naglasio je načelnik Općine Centar Nedžad Ajnadžić.

Prvi trening počinje 3. januara, a u kalendaru koji se nalazi na web stranici Općine Centar naznačeni su sportovi s terminima tokom cijele godine koji su na raspolaganju djeci.

Prijave i detaljne informacije o ovom projektu mogu se dobiti u JU “Centar za sport i rekreaciju”, na brojeve telefona 033/268-760; 061/628-732 ili putem e-maila:administracija@csrsa.ba.

Prijave djece također se mogu izvršiti na terminu, kod trenera škola koje su učesnice projekta.

csrnedzad ajnadzic
KOMENTARI

KOMENTARI