Sport Centar

Ajnadžić donio odluku: Sa stadiona “Asim Ferhatović Hase” uklanja se atletska staza

Općina Centar Sarajevo vlasnik je stadiona Koševo "Asim Ferhatović Hase" i načelnik Nedžad Ajnadžić i Općinsko vijeće Centar čine velike napore da renoviraju stadion kako bi se na njemu mogle igrati međunarodne utakmice.

Ajnadžić donio odluku: Sa stadiona “Asim Ferhatović Hase” uklanja se atletska staza

Iz budžeta Općine Centar do sada se uložilo oko 1,2 miliona maraka i uložit će se još da stadion Koševo dobije evropski izgled, a Vlada Kantona Sarajevo na to je dodala pola miliona maraka.

– Ulagat ćemo u stadion i dalje, a objavljen je i međunarodni javni poziv da se jave potencijalni investitori. Već nam se javilo sedam investitora, ali njihov identitet ne mogu sada otkriti. Što više uložimo u stadion, moći ćemo dobiti i veću ponudu od investitora – kazao je Nedžad Ajnadžić na današnjoj pres-konferenciji.

Načelnik Centra, kako prenosi Faktor, dodao je da je donio odluku da se ukloni atletska staza sa stadiona i ona će se napraviti izvan stadiona Koševo.

– Oko stadiona bit će poslovne prostorije. Tako dajemo i investitorima poticaj za novo arhitektonsko i plansko rješenje, jer bi se pored stadiona mogao izgraditi hotel, bazen, aqua park i drugi sadržaji za koje je investitor zainteresiran. Ne možemo od nekoga ko će uložiti naprimjer 100 miliona eura, tražiti da nema povoljne uvjete da napravi isplativ projekat. Ili ako ne može za 30 godina vratiti uloženo. Odabrat ćemo onaj model za stadion koji najviše odgovara investitorima. Hoće li to biti koncesija, javno i privatno ulaganje, ili neka treća kombinacija, o tome se tek treba odlučiti. Sve će biti transparentno i komisija od sedam vijećnika prati realizaciju ulaganja iz budžeta općine i raspisanog Javnog poziva – kazao je Ajnadžić.

nedzad ajnadzicolimpijski stadion asim ferhatovic hase
KOMENTARI

KOMENTARI

Namik
Gost

ODLICNO!Jedina partija koja RADI U INTERESU I BiH gradjana i BiH kao drzave je SDA!

BRAVO za ukljanjanje atletske staze!

NekoTreci
Gost

@Namik Koji si ti kreten!!!!

Namik
Gost
NEKO TRECI-cuj cetnice, nabi ti svoju keru koja te okotila na kurrac debilu jedan. SAMO SDA ZA BOSNJAKA JE SPAS!Tamo gdje vlada SAAM SDA bez goovana iz SDP i SBB i ostalih sranja, tamo je ljudima dobro.Lijepi ti minuse, jebo on drolju koja ga okoti ko god opali minus!a SAMO CETALJI mogu staviti minuse!Mislite da cete Biosnjacima nakon svega sto se desilo sa SVAKIM BOSNJACKIM PRVAKOM, onim koji je pokusao izvuci Bosnjake iz coska u kojeg su ga utjerali Tiito, i cetaljsko ustaska gamad-SAVAki taj Bosnjak je UBIJEN!..Ni Dzemal Bijedic vam nije valjo, porod vi jebbali svoj.Ili bolje reci OKOT!U… Čitaj više »
Namik
Gost
SAMO SDA KOMUNISTICKOCETNICK BAGRO! Nije vise Bosnjak lud!SVI portali koje najvise citaju balijani(avaz, klix i ostala GOOVNA) su puni negativnosti -samo o SDA i Izetbegovic familiji.Samo balija BEZ MOZGA moze svoga da mrzi!Radi takvih balija, prokleto im mlijeko koje su dojili-da Bog da otisli iz Bosne i NIKAD se goovna ne vratili!Pravi Bosnjak nece nikuda iz svoje Bosne!Vec su srBski botovi placeni ko i onaj coravi iz Maglaja,placeni da UZLUDJUJU Bosnjake i da Bosnjaci zamrze samis ebe i da se emdju sobom zavade. SAMO HAJVAN i prokleti balija zadojen bratstvom i ejdisntvom, samo ON mzoe biti protiv svojih. KOJI JE… Čitaj više »
ZZZC
Gost

Jebo ti Izetbegovic mater ovo je rijec o sportu a ne o politici

Sara
Gost

Bravo Namik!

Mehmed
Gost
Namik je u pravu!Svaki portal koji je u vlasnistvu Beograda(srba) ili Zagreba(hrvati) piosu SAMO I ISKLJUCIVO PROTIV Bosnjaka, SDA, reisa,Turske i svega sto ima veze sa Islamom…A KLIX. ba treba tuziti u Strasburu!Oni svaki dan sire rasnu, vjersku, nacionalnu netrpeljivost PROTIV Bosnjaka.Gade su im poznate ustase iz Ljubuskog-braca Simic.I vidis e po komentarima da je to leglo cetnika. Svakoga ko BRANI BiH ili Bosnjake, biva banovan iste sekunde!A cetnnici pisu uzasne fasisticke poruke koje svako moze da procita. Zato Namik-NIKO DO SDA!Kostalo ans je glasanje za SDP, SBB i ostala sranja.Izgubismo Srebrenicu i Stolac jer je SBB-ovca dala glas da… Čitaj više »
wpDiscuz