Sport Centar

Afera “Kladionica”: Nogometni savez BiH pokreće postupak protiv Vlade Jagodića?

Afera "Kladionica" uveliko trese bosanskohercegovački nogomet. Za neupućene, u središtu priče je Vlado Jagodić, trener tuzlanske Slobode koji je prije nekoliko dana bio tamo gdje mu sigurno nije mjesto - u kladionici.

Afera “Kladionica”: Nogometni savez BiH pokreće postupak protiv Vlade Jagodića?

Iako je sam Jagodić praktično negirao da je u kladionici bilo šta radio, navodeći kako je moguće da je samo prošao ili ušao u taj objekat u pratnji prijatelja, “Dnevni avaz” je objavio novu fotografiju trenera Tuzlaka dok sjedi u kladionici, za stolom na kojem je ponuda parova za klađenje i pritom nešto piše.

Na njegovu stranu stao je i predsjednik kluba Senad Mujkanović koji se jučer nije mogao načuditi “šta je tu problematično”. No, da je pročitao Disciplinski pravilnik UEFA-e sigurno je da tako nešto ne bi konstatovao.

U Pravilniku se navodi kako “integritet utakmica narušava svako ko direktno ili indirektno učestvuje u klađenju ili sličnim aktivnostima”.

S obzirom da se pravila Nogometnog saveza BiH nadovezuju upravo na pomenuti dokument, kako saznajemo, u bh. “kući fudbala” razmatra se pokretanje postupka protiv Vlade Jagodića.

U slučaju da se ispostavi da je trener Slobode zaista prekršio pomenuti član Disciplinskog pravilnika UEFA-e sasvim je izvjesno da će biti suspendovan, a moguće su još neke drakonske kazne protiv njega i kluba kojeg vodi.

fkslobodavlado jagodic
KOMENTARI

KOMENTARI

Genjobutra
Gost

Vlado amater, treb'o se posavjetovat’ sa starim kockarom Bakom

wpDiscuz