Sport Centar

Adžem: Moramo stalno mijenjati ekipu, igramo tri utakmice u šest dana

Fudbaleri željezničara sutra igraju utakmicu Kupa BiH protiv ekipe Mladosti.

Adžem: Moramo stalno mijenjati ekipu, igramo tri utakmice u šest dana

Tim povodom, danas su se predstavnicima medija obratili strateg Plavih Admir Adžem i napadača Vojo Ubiparip.

“Nakon dvije vezane pobjede u gostima, očekuje nas jako važan meč u Kupu. Naše ambicije su da prođemo dalje. Imamo u tri dana dvije utakmice sa istom ekipom, ali moramo ostvariti pobjede. Teren će biti težak, treba nam mnogo rada i truda, ali ja vjerujem u svoju ekipu da će to uspjeti prebroditi i slaviti. Moramo stalno mijenjati ekipu, jer imamo tri utakmice u šest dana. Sad smo izgubili Projića, imamo probleme sa povredama, meni je žao Stanića koji igra odlično na desnom beku, a mi ga moramo rotirati jer su nam bočne pozicije deficitarne. Možete postaviti ciljeve kakve hoćete, ali fudbal je nepredvidljiv. Mi se svakako borimo za trofeje, kako u Kupu, tako i u prvenstvu, a pokušat ćemo osvojiti oba trofeja”, istakao je Adžem.

Novi napadač Željezničar u sličnom tonu je govorio o sutrašnjem susretu:

“Očekuje nas teška utamica, moramo uložiti mnogo truda i rada, da pobjedimo tu utakmicu, a pobjeda nam je cilj. Dat ćemo sve od sebe. Ja lično sam spreman sam da me jedne sedmice nose na rukama, a naredne kude. Igrao sam u klubovima gdje je pritisak veliki, tako da mi neće biti problem nositi se sa tim”.

Na konferenciji je saopšteno i da je talentovani junior Haris Hajdarević potpisao četverogodišnji ugovor sa Željezničarom. Tim povodom, mladi nogometaš je izjavio:

“Hvala, prije svega, treneru Adžemu na ukazanom povjerenju. Na meni je da opravdam ovaj ugovor i da napredujem. Pripremamo se za utakmicu sa Lokomotivom u Ligi prvaka, naš trener Joldić pokušava da nas što bolje pripremi. Očekujemo prolazak.

 

admir adzemfkzeljeznicar
KOMENTARI

KOMENTARI