Sport Centar

Admir Zukan za SC: Hena Ajanović i Ahmed Busnov optimistični putuju na Balkansko prvenstvo u Istanbul

Od 19. do 21. maja u turskom Istanbulu održat će se Balkansko prvenstvo u karateu, a Bosnu i Hercegovinu će predstavljati dvoje mladih takmičara, Hena Ajanović i Ahmed Busnov.

Admir Zukan za SC: Hena Ajanović i Ahmed Busnov optimistični putuju na Balkansko prvenstvo u Istanbul

U razgovoru za portal SCsport.ba trener Admir Zukan je istakao da očekuje dobre rezultate.

“U Istanbulu će nas predstavljati Hena Ajanović i Ahmed Busnov, članovi KK ‘Mawashi’ Sarajevo. Hena i Ahmed su dobili specijalnu pozivnicu za ovo takmičenje i mi smo ponosni. Radi se o uzrastu do osam godina, generacija rođena 2009. godine”, rekao je Zukan u početku razgovora za portal Scsport.ba.

“Očekujemo dobre rezultate jer su se naši takmičari vrlo dobro spremili. Hena Ajanović je prvakinja Bosne i Hercegovine 2017. godine u svojoj konkurenciji, dok je Ahmed Busnov trećeplasirani na državnom prvenstvu”, nastavio je razgovor.

Kada je u pitanju KK “Mawashi” Sarajevo, riječ je o relativno mladom klubu koji bilježi veoma zapažene rezultate, što je plod predanog rada iskusnih i trofejnih trenera koji rade sa djecom.

“Želio bih napomenuti da u našem klubu djeca treniraju uz stručne trenere koji su najtrofejniji u BiH. Miralem Jašarspahić je dugogodišnji reprezentativac BiH, a ja sam osvajač bronzane medalje na Evropskom prvenstvu”, rekao nam je Zukan i na kraju poslao poruku svoj djeci.

“Karate je veoma popularan i jedan od najmasovnijih sportova u Bosni i Hercegovini. Djeci bih želio poručiti da se bave karateom i sportom općenito. Karate nije uopšte grub sport i jednako je zastupljen i kod dječaka, i kod djevojčica“.

admir zukanahmed busnovhena ajanovickaratekkmawashimawashimiralem jasarspahic
KOMENTARI

KOMENTARI