Sport Centar

Admir Musić najbolji igrač 11. kola SC Business lige, Ligata opasno prijeti Džafi i Čardakliji

Admir Musić, član ekipe Lutrija BiH/MUP KS, izabran je za najboljeg igrača 11. kola SC Business lige, dok je Mahir Džafo iz BH Pošte i dalje vodeći na listi strijelaca sa 26 golova.

Admir Musić najbolji igrač 11. kola SC Business lige, Ligata opasno prijeti Džafi i Čardakliji

Najbolji golman u minulom kolu je Ertan Papić (Amadeus/Oslobođenje) koji je dobro branio u ubjedljivom trijufmu protiv Tržnica Sarajevo/Ejot 9:3.

Lutrija BiH/MUP KS je sa 2:1 savladala BH Poštu u velikom derbiju,a najbolji pojedinac meča bio je Admir Musić koji je postigao drugi gol, te je zasluženo izabran i za igrača kola. Samir Memišević (Bosnalijek) je bio raspoložen za igru i postigao je tri gola protiv Bazena Otoka, a Apotekari su na kraju sigurno slavili sa 4:1.

Amadeus/Oslobođenje je možda i pomalo neočekivano ubjedljivo sa 9:3 savladao Tržnice Sarajevo/Ejot, a briljirao je Jasmin Ligata sa četiri pogotoka kojima je sada na samo gol manje od Mahira Džafe na vrhu liste strijelaca. Izvanredan meč odigrali su City Park i TVSA, a na kraju je bilo 7:6. U uzbudljivom susretu najzaslužniji za pobjedu svoje ekipe bio je dvostruki strijelac Faris Čavčić.

Damir Kustura je u samom finišu vodećim golom momgćio Securitasu da povede protiv Vatrogasaca, te je na kraju bilo 2:0 za veoma važne bodove u borbi za play off.

LISTA STRIJELACA:
1.Mahir Džafo (BH Pošta) 26 golova
2.Almir Čardaklija (BH Telecom) 25 gola
3.Jasmin Ligata (Amadeus/Oslobođenje) 25 golova
4.Tarik Cerić (Fan Ferhatović/Regulator) 16 golova
5.Eldin Podbičanin (City Park) 16 golova

sc business liga
KOMENTARI

KOMENTARI