Sport Centar

Adela Čomor za SC: Želja mi je domoći se nastupa na Olimpijadi

Adela Čomor je član Atleteske selekcije BiH koja je na posljednjem mitingu na Malti uspjela plasirati se u drugu grupu, i tako napraviti značajan korak kada je u pitanju atletika u BiH.

Adela Čomor za SC: Želja mi je domoći se nastupa na Olimpijadi

Adela se osvrnula na ovo takmičenje koje je bilo mukotrpno za naše atletičare, ali su na kraju ostvarili odličan uspjeh i nakon nekoliko godina napravili pomak prema naprijed.

”Ja sam presretna, bolji bajramluk nismo mogli dobiti. Ne mogu opisati taj osjećaj kad su nas prozvali kao drugoplasirane, mojoj ali i sreći kolega nije bilo kraja, jer smo u tom momentu znali da se naš trud isplatio. Meni je velika čast što sam dio ovog tima, i nadam se da ćemo u narednom periodu imati još mnogo uspjeha.”

Do sada je ova mlada atletičarka ostvarila nekoliko zapaženih rezultata, a za naš portal je otkrila i svoju najveću želju.

”Kao i svaki atletičar težim da sam iz sezone u sezonu sve bolja. Ja sam svjesna da je potrebno još vremena, ali i mnogo truda da dođem do određenog nivoa gdje bi se mogla nositi sa mnogim velikim atletskim imenima, ali kao što rekoh moram još mnogo truda uložiti da bi stigla do tog cilja. Moja najveća želja je odlazak na Olimpijadu, i nadam se da će se i ostvariti, jer nikad ne znamo šta nosi dan, a šta noć”, zaklučila je Adela.

adela čomoratletika
KOMENTARI

KOMENTARI