Sport Centar

Adel Subašić odličnim odbranama stigao do titule najboljeg igrača 2. kola SC Business lige

U protekloj sedmici odigrano je sedam fenomenalnih duela drugog kola SC Business lige, nakon čega je izabrana najbolja šestorka u ovom kolu.

Adel Subašić odličnim odbranama stigao do titule najboljeg igrača 2. kola SC Business lige
FOTO: Dino OMEROVIĆ/SCsport.ba

U protekloj sedmici odigrano je sedam fenomenalnih duela drugog kola SC Business lige, nakon čega je izabrana najbolja šestorka u ovom kolu.

Kao i svaki put krenut ćemo od golmana, ali ovaj put je upravo čuvar mreže Bazena Otoka, bio najbolji igrač kola. Naime, Adel Subašić, možda jedan od najškolovanijih igrača Bazena je ove sezone stao na gol, te i na toj poziciji dokazao da u svojoj ekipi može igrati na svakoj poziciji. On je svojim odbranama izluđivao igrače BH Pošte, a na taj način i svojoj ekipi donio velika tri boda, te se stoga sasvim zasluženo našao u ulozi najboljeg u drugom kolu SC Business lige.

Sedin Ljuca, glavna uzdanica selektora Javnog Servisa BiH, Igora Kristića, briljira i u ovoj sezoni, pa je tako odigrao odličnu partiju protiv Telemacha u kojoj je njegova momčad slavila važnu pobjedu, a upravo on bio najbolji igrač meča.

BH Telecom je vratio staru igru povratkom glavnog igrača ekipe na terene Business lige, Almira Čardaklije, koji je u ovom kolu bio fenomenalan i zasluženo ušao među najbolju šestorku.

Vodovod i Kanalizacija je sa Bosnalijekom odigrala odličan meč, a ”Farmaceuti” su slavili važnu pobjedu, međutim Enes Salčin iz momčadi ViK-a je bio maestralan, te je uz dva pogotka upisao dvije asistencije i nekoliko maestralnih poteza kojima je oduševio publiku na ovom meču, pa se uprkos izgubljenom meču našao u timu kola, dok je sa druge strane raspoloženi Elvis Bekan odigrao odličan meč, te je upravo on zaslužan što je Bosnalijek stigao do trijumfa.

Tržnice Sarajevo su nastavile sa odličnom igrom, a kao glavni igrač i pokretač ekipe, već sada se izdvojio Armin Imamović, te se sa četiri pogotka u ovom kolu zasluženo našao u timu kola, a vrijedi istaće da je zasjeo i na čelo liste strijelaca.

Tim 2. kola SC Business lige:

1. Adel Subašić (Bazen Otoka)
2. Sedin Ljuca (Javni Servis BiH)
3. Almir Čardaklija (BH Telecom)
4. Enes Salčin (Vodovod i Kanalizacija)
5. Armin Imamović (Tržnice Sarajevo)
6. Elvis Bekan (Bosnalijek)

Igrač 2. kola SC Business lige:

Adel Subašić (Bazen Otoka)

Lista strijelaca SC Business lige:

1. Armin Imamović (Tržnice Sarajevo)- 6 pogodaka
2. Enes Salčin (Vodovod i Kanalizacija) – 3 pogotka
3. Elvis Bekan (Bosnalijek) – 3 pogotka
4. Tarik Hasanović (Bosnalijek) – 3 pogotka
5. Almir Čardaklija (BH Telecom) – 3 pogotka
6. Sedin Ljuca (Javni Servis BiH) – 3 pogotka

sc business ligatim 2. kola
KOMENTARI

KOMENTARI