Sport Centar

Sarajevo Business Forum – šansa za sportske projekte?

Predstojeći 8. Sarajevo Business Forum održat će se 22. i 23. maja 2017. godine u glavnom gradu Bosne i Hercegovine, a organizatori očekuju prisustvo velikog broja investitora i poslovnih ljudi iz cijelog svijeta.

Sarajevo Business Forum – šansa za sportske projekte?
FOTO: Sarajevo Business Forum organizuje Bosna Bank International uz podršku Islamic Development Bank

Proteklih 25 godina svjedoci smo da su među najboljim ambasadorima Bosne i Hercegovine sportisti i sportski kolektivi, koji šire pozitivnu priču i sliku naše države širom Evrope i svijeta. Međutim, kao zajednički nazivnik (skoro) svim problemima sa kojima se mladi sportisti susreću su zasigurno loša i dotrajala infrastruktura, tereni – generalno, uslovi za razvoj mladih igrača u svim sportovima.

Iako imamo rijetke primjere uspješnih inicijativa, poput trening kampa Fudbalskog Kluba Sarajevo u Butmiru, pomoćnih terena i stadiona FK Željezničar u Sarajevu, FK Velež u Mostaru, FK Mladost Doboj-Kakanj ili FK Borac Banja Luka – u pravilu se mladi talenti razvijaju i treniraju na neuslovnim terenima.

Sigurno da industrija sporta u Bosni i Hercegovini ima dosta toga što može ponuditi potencijalnim domaćim i inostranim investitorima, a čini se da bi Sarajevo Business Forum 2017 mogao biti dobra prilika da se javnosti predstave neke od projektnih ideja i projekata sportskih kolektiva i raznih strukovnih saveza širom države.

Za sve one koji su zainteresovani da pripreme i prezentuju svoj projekat i biznis plan, putem web stranice www.sarajevobusinessforum.com/projects dostupne su instrukcije i uputstva kako pripremiti projektnu ideju. Zanimljivo da su već kandidovani projekti za pronalazak partnera za izgradnju ski liftova na Olimpijskim planinama u okolini Sarajeva, primarno za razvoj zimskih sportova, a svakako da bi bilo dobro i korisno za sport generalno u našoj državi da se što više projekata iz oblasti sporta kandiduje prema poslovnim ljudima i fondovima koji će se 22. i 23. maja okupiti u Sarajevu.

Svi projekti će biti dostupni preko web stranice www.sarajevobusinessforum.com, tako da će strani i/ili domaći investitori prije ili u toku registracije biti u prilici da pogledaju postavljene projekte, što će omogućiti blagovremeno zakazivanje poslovnih sastanaka sa vlasnicima projekata koji će se organizovati u toku trajanja Sarajevo Business Foruma.

Krajnji rok za dostavu projekata za najveću poslovno-investicijsku konferenciju u regionu je 10. maj 2017. godine.

KOMENTARI

KOMENTARI

Pitar
Gost

Napravite stadion Koševo da imamo jedan normalan stadion u državi!

Bosna
Gost

Ima.li se kako pomoći KK BOSNA i RK BOSNA…?

mo star
Gost

Velež simbol Hercegovine treba dobrog domaćeg ili stranog biznismena. Forza Rođeni! Mostar u srcu, Velež do groba!

ROĎENI
Gost

Može li se poslati projekat za bazen u Mostaru?

Imam.ideju
Gost

Kako se mogu prijaviti za biznis Sarajevo forum??

Tasun Tasun Tan a na
Gost

Neka Tan nadje novog vlasnika

gibraltar afera
Gost

valjda imamo dovoljno ideja u tome smo sampioni haha

Komentator
Gost

Komentar

wpDiscuz