Sport Centar

Izvrsni nastupi “Bosne” na judo Prvenstvu BiH

Članovi Judo kluba Bosna i članice ŽJK Sarajevo najuspješniji su učesnici 22. državnog prvenstva za seniore i seniorke održanom u Travniku.

Izvrsni nastupi “Bosne” na judo Prvenstvu BiH
FOTO: FENA

Na prvenstvu, koje je uspješno organizirao JK Ipon, učestvovalo je 120 najboljih takmičara i takmičarki iz 38 klubova iz cijele Bosne i Hercegovine. Judo klub Bosna sa osvojenih 16 bodova u muškoj konkurenciji po 22 put za redom postao je prvak Bosne i Hercegovine, što do sada nije ostvario nijedan klub.

U ženskoj konkurenciji ponovo su bile najuspješnije takmičarke Ženskog judo kluba Sarajevo koje su sa 25 bodova ponovo ponijele titulu najboljih u BiH. Za najuspješnije pojedince proglašeni su Nikola Boljanović iz JK Leotar – Trebinje i Aleksandra Samardžić ŽJK Sarajevo.

Selektor judo reprezentacije BiH nakon održanog prvenstva izjavio je, da judo sport u BiH ne treba da brine za svoju budućnost s obzirom na veliki broj mladih i kvalitetnih takmičara koji su jučer nastupili na ovom takmičenju.

“Ti mladi sportisti su uspješno parirali njihovim starijim kolegama reprezentativcima, tako da su reprezentativci i reprezentativke kao što su Larisa Cerić, Harun Sadiković, Aleksandra Samardžić, Stefan Šiljegović, Petar Zadro, Eldin Omerović imali su dostojne protivnike i nisu lako dolazili do njihovih pobjeda. Posebno se radujem novim mladim sportistima koji su jučer uspjeli da iznenade i u svojim težinskim kategorijama ponesu titulu državnog prvaka, kao što su Selma Hajro, Mila Petrović, David Pušić, oni su starosnom kategorijom kadeti, a uspjeli su da pobjede u seniorskoj konkurenciji i to je ono što je vrijedno divljenja” – kazao je Crnogorac, saopćeno je iz Judo saveza BiH.


Pojedinačni prvaci za 2017. godinu (po kategorijama):
seniori:
do 60 kg – David Pušić (JK Neretva),
do 66 kg – Petar Zadro (JK Borsa, Mostar)
do 73kg – Nikola Boljanović (JK Leotar, Trebinje)
do 81kg – Eldin Omerović (JK Bosna, Sarajevo)
do 90 kg – Nikola Pljevaljčić (JK Randori, Istočno Sarajevo)
do 100 kg – Borislav Bogdanić (JK Mladost, Kotor Varoš)
više od 100 kg – Harun Sadiković (JK Bosna, Sarajevo)

seniorke:
do 48 kg – Mila Petrović (JK Famos, Istočno Sarajevo)
do 52 kg – Selma Sejdinović (ŽJK Sarajevo)
do 57 kg – Selma Hajro (ŽJK Sarajevo)
do 63 kg – Ivana Kukić (JK Zvijezda – Nova Banka, Banja Luka)
do 70 kg – Aleksandra Samardžić (ŽJK Sarajevo)
do 78 kg – Sabina Haračić (ŽJK Sarajevo)
preko 78 kg: Larisa Cerić (ŽJK Sarajevo)

 


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/dev/public_html/wp-content/themes/sportcentar/single.php on line 184
KOMENTARI

KOMENTARI